Iparági pletykák szerint 400 millió dollárral tartoznak az Activision Blizzardnak az OWL és CoD csapatok

A koronavírus világjárvány miatt elmaradt események miatt váltak fizetésképtelenné a csapatok. 

A koronavírus világjárvány rendesen keresztbe tett az Activision Blizzard által futtatott Overwatch League és Call of Duty League sorozatoknak, mivel a lokalizált közönségre alapozó LAN események elmaradtak és a meccseket online formában voltak kénytelenek megvalósítani az elmúlt néhány évben. A sajnálatos körülmények miatt úgy tűnik, a csapatok fizetésképtelenné váltak és Jacob Wolf riporter jelentése szerint a stúdió felé több mint 400 millió dolláros tartozást halmoztak fel. 

A napvilágot látott információk szerint a 20 Overwatch league csapat átlagosan 6 és 7.5 millió dollár közötti összeggel lóg a Blizzardnak, míg a Call of Duty alakulatok számlája 22.5 millió dollár körül mozog fejenként. A stúdió nincs éppen a legjobb alkupozícióban a pénz behajtását illetően, ugyanis a tavaly kirobbant zaklatási botrány miatt a versenysorozatok elvesztették minden nagyobb külsős támogatójukat, továbbá a rossz sajtó miatt nehezen tudják megtartani a csapatok mögött álló befektetőket is, így várhatóan új szerződést és hosszabb távú kifizetési határidőt szabnak majd meg. 

Sokakban jogosan merülhet fel a kérdés, hogy miért is a csapatok tartoznak az Activision-Blizzardnak? Nos, a válasz a franchise rendszerben keresendő, ugyanis az indulási helyek az Overwatch League-ben 20-35, a Call of Duty League-ben pedig átlag 25 millió dollárba kerültek, melynek kifizetéseit évente törlesztik a tulajdonosok. Habár nincs könnyű helyzetben egyik szereplő sem, nyáron végbe megy a Microsoft felvásárlás, Bobby Kotickot pedig előreláthatólag menesztik a vezetői székből, így megkezdődhet a botrányok utáni vérfrissítés és újjáépítés.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!