Megfontolja a Ubisoft az éjszakai pályákat a Rainbow Six: Siege esetében

Megfontolja a Ubisoft az éjszakai pályákat a Rainbow Six: Siege esetében

Egyszer már kísérleteztek ezzel, de akkor végül megszabadultak tőlük, kérdés, hogy vajon tényleg szükség lenne rájuk.

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer a Rainbow Sixben egy olyan korszak, amikor minden pályának létezett egy éjszakai változata. Sötétedés után ezeken a csaterekent nem voltak a legjobbak a fényviszonyok, de egyesek mégis megtalálták benne a szépséget és az izgalmat.

Azonban gyakorlatilag egy év alatt eltávolították őket – 2018-ban kezdődött a folyamat miután először a rankedből vettél ki a versenyekkel kapcsolatos aggályok miatt, majd az Operation Ember Rise megjelenésével 2019 végén teljesen eltűntek ezek a verziók. Csak egyéni játékokon keresztül tették elérhetővé őket, de aztán innen is eltűntek. Eltávolításuk akkor némi vitát váltott ki a közösségen belül, hiszen – leginkább a casual játékosok – sokan szeretnének napfényes, valamint éjszakai pályákat is a játékba.

Ez a közösségi reakció igazából arra késztette a Ubisoftot, hogy átgondolja az álláspontját. Ráadásul egy közleményt is kiadtak, melyben mondhatni pozitív választ adtak erre a kérdésre:

„Amikor úgy döntünk, hogy éjszakai pályát készítünk, gondoskodnunk kell arról, hogy az jól meg legyen világítva és a lehető legkiegyensúlyozottabb, ezáltal pedig a legversenyképesebb környezetet biztosítsuk. Nem számít, hogy egy jövőben megalkotott pálya éjszakai vagy nappali lesz, de a megvilágításnak a fair play miatt a lehető legjobbnak kell lennie. Azt nem tervezzük, hogy a múltbeli pályákat éjszakaivá alakítsuk, de nem zárjuk ki, hogy lesznek ilyen pályák a jövőben.”

Ha ki tudják egyensúlyozni és igazságossá varázsolják ezeket a pályákat és az éjszakai játékmenetet, akkor valószínűleg abban mindenki egyetért, hogy jöhetnek. Bár azért nehéz elképzelni, hogy teljes mértékben balanceos lehet egy ilyen pálya, de majd kiderül, hogy mi jár a Ubisoft fejében, amikor megterveznek egy-egy ilyen helyszínt.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!