A NAVI vezetője: „Ha kirúgjuk mindannyiukat, akkor hosszú időre elfelejthetitek a NAVIt”

A NAVI vezetője: „Ha kirúgjuk mindannyiukat, akkor hosszú időre elfelejthetitek a NAVIt”

Xaoc szerint vannak játékosok, akik iránt érdeklődnek, „de mindegyiküknek van valami megoldásra váró problémája”, mielőtt a NAVIban játszhatnának.

Hetek óta nagy mozgolódásokról lehet hallani a NAVI körül az orosz játékosaik és az ukrán szervezet korábban közzétett álláspontja miatt. A Majort követően meg is indult a változás, Boombl4 a kispadra került, kiszálltak az IEM Dallas mezőnyéből, azóta pedig új ötödiket keresnek. A NAVI egyik vezetője, xaoc ezzel egyidőben a Dexerto lapjain, nemrég pedig egy podcastban válaszolt a CS:GO csapatuk helyzetével kapcsolatos kérdésekre, pletykákra oroszul – ebből most az Escore News fordítása alapján közlünk részleteket. Xaoc korábban tagadta, hogy YEKINDARt szeretnék leigazolni, mert nem akarnak a Virtus.proval üzletelni, de aztán elismerte, abból a csapatból bustert szívesen várnák, ha jöhetne ingyen.

Xaoc ebben az orosz nyelvű podcastban megerősítette, Boombl4-on kívül senki mást nem cserélnek, tehát electroNic és Perfecto is maradnak, illetve elköltöznek Oroszországból – utóbbi xaoc szerint hamarosan meg is teszi ezt. Arról, hogy ki lesz Boombl4 utódja a csapatban, nem árult el semmi konkrétat:

„Van pár opciónk, de mindegyiküknek van valami megoldásra váró problémája. Időbe fog telni, mire megtaláljuk a cserét. És még ha döntünk is valakiről, akkor először próbaidőre vesszük fel, nem véglegesen. Valószínűleg olyasmi lesz a folyamat, mint b1ttel, de nincs sok időnk most, közel a BLAST [tavaszi döntője], és gyakorolni, készülni kell rá.”

Busterrel kapcsolatban xaoc elárulta, hogy nagyon szeretnék őt még mindig, de nem tárgyalhatnak a VP-vel. Az egyetlen megoldás az lehet, hogy a játékos kivásárolja magát a szerződéséből. De ha ezt nem tudja megoldani, akkor valaki más után kell nézzenek. Arról, hogy a jövőben mi a NAVI véleménye az orosz vagy akár belarusz játékosokkal kapcsolatban, xaoc azt mondta, egyszerűen nincs elég ukrán játékos ahhoz, hogy csak úgy kirúgják és lecseréljék az oroszokat, akár CS-ben, akár más játékban. Ha a jövőben orosz játékost igazolnak – amire alighanem lesz még példa a két ország e-sporttörténete miatt –, akkor meg kell értsék az érkezőknek, költözniük kell. „Ha kirúgjuk mindannyiukat, akkor hosszú időre elfelejthetitek a NAVIt. Ha elköszönünk az oroszoktól, nem lesz többé ukrán zászló az arénában kétmillió néző szeme láttára.” – egészítette ki xaoc az álláspontjukat.

Borítókép: HLTV/theMAKKU

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!