A NAVI vezetője szerint nem tárgyalnak YEKINDAR leigazolásáról

A NAVI vezetője szerint nem tárgyalnak YEKINDAR leigazolásáról

A cáfolaton felül két jó oka is lehet a NAVInak arra, hogy miért ne hajtsanak a Major után az egyik legizgalmasabb igazolásnak tűnő YEKINDARra.

A NAVI COO-ja, Aleksey „xaoc” Kucherov cáfolta azokat a pletykákat, miszerint a szervezet YEKINDAR leigazolására hajtana boombl4 távozását követően – derült ki a Dexerto cikkéből xaoc tweetje alapján. A lett játékost már a Major előtt is hírbe hozták az ukrán szervezettel felemás megbízhatóságú pletykákban, sokan spekuláltak arról, hogy esetleg egy másik potenciális orosz távozó, electroNic helyére jó eséllyel pályázhatna. Papíron ez jól is nézett volna ki, de ez a teória a cáfolaton felül két okból is megdőlni látszik.

Egyrészt, electroNic továbbra is a NAVI játékosa, csak boombl4 került ki a kezdőből, a csere aligha lenne logikus így. Másrészt YEKINDAR a Virtus.pro igazolt játékosa, ami azt jelenti, hogy a NAVInak szembe kellene mennie saját elveivel, melyeket nem sokkal az orosz invázió után fektettek le. Eszerint a szervezet nem üzletel oroszokkal – beleértve játékosokat és cégeket egyaránt. YEKINDAR leigazolásának feltétele lenne, hogy vagy közvetlen, vagy a Cloud9 módszerét követve pénzt fizessenek egy orosz cégnek, amely tulaja a szankciós listán is szerepel. De ezt egyszerűen nem tehetik meg, akkora arcvesztés lenne.

A múlthéten arról lehetett hallani, hogy három szervezet érdeklődik YEKINDAR iránt. Az egyik az az OG volt, akik a hétvégére inkább két másik fiatal, NEOFRAG és F1KU mellett döntöttek. A másik kettő a Liquid és nagy meglepetésre a G2. Előbbi esetben shoxot válthatja, aki állítólag kérte, hogy engedjék el, utóbbi esetben kizárásos alapon Jackz helyét vehetné át.

Borítókép: HLTV/brcho

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!