V4 Masters 2022: Múlthéten elindult a liga, két magyar csapatot is követhetünk

V4 Masters 2022: Múlthéten elindult a liga, két magyar csapatot is követhetünk

Vasárnap lezárult a V4 Masters Liga első játékhétje, szép eredményeket értek el a magyar csapatok. 

Előző héten hivatalosan is elkezdődött a V4 Master 2022 Rainbow Six Siege versenye. A ligában a visegrádi négyes országaiból (Lengyelország, Magyarország, Szlovákia, Csehország) jutottak be csapatok, összesen 8 egyesület került be. Magyarországról két együttest követhetünk, a WiLD Multigaming és a WnP Esports játékosait.

Csütörtökön és vasárnap került sor a két játéknapra. A ligát rögtön a WnP csapata nyitotta, a lengyel Invicta csapatával szálltak harcba. Ők a lengyel ligából jutottak ide tovább, ahol második helyezettként végeztek tavaly. Chaleten a lengyelek bizonyultak erősebbnek, a WnP egyetlen támadó győzelemmel fejezte be az első meccsét. Szerencsére a kicsit gyengébb kezdés nem befolyásolta őket egyáltalán, a második nap bebizonyították, hogy miért ők lettek az egyik bejutók a kettőből. Vasárnap a szintén lengyel PACT csapata ellen kerültek össze, Kafén játszottak. Sokkal magabiztosabb játékot mutattak, több clutch szituációt is megnyertek, valamint a meccset is 7-3-ra. 

Ezen a héten várhatóan hasonló lelkesedéssel folytatják a menetelést, ráadásul csütörtökön első meccsen a WiLD ellen állnak ki. Ha hasonló csapatmunkával tudnak játszani mint vasárnap hodka és falcon, egész biztosan egy izgalmas meccsnek lehetünk szemtanúi. 

A WiLD számára a csütörtöki nap okozott nagyobb örömet. Az Arka eSports csapatával ütköztek meg először. Ez a csapat a lengyel selejtezőből jutott be a ligába, miután megnyerték azt. Egy viszonylag erős csapatnak számítanak, de a WiLD ötöse túl nagy falat volt számukra, miután Villán 7-4-re kikaptak. A WiLD már az új felállással vett részt az első játéknapon, Gorii és Trift helyére jött az MNEB legjobbja Rexhun, valamint DogeFather aki egy ideje kommentátorként tevékenykedett. Jó hatással volt a csapatra ez a vérfrissítés, az eredményeik mindenképp erre utalnak.

Vasárnap sajnos a szerencse nem az ő oldalukon állt, a cseh NecroRaisers ötöse ellen álltak ki Kafén. Ők a Cseh&Szlovák összevont selejtezőből jutottak be V4-re, és egy középmezőnybeli csapatnak számítanak. Egy nagyon szoros meccset játszottak, és nagyon kicsi hiányzott, hogy meglegyen a WiLD második győzelme a ligában. Végül 7-5-ös vereséggel fejeződött be ez a játéknap számukra, de aggodalomra semmi ok, még rengeteg esélyük van javítani ezen. 

Tabella állása az első hét után:

Ezt a ligát minden héten az adott játéknapokon követhetitek hat órától a Rainbow6HU Twitch csatornáján. 

Következő forduló magyar párosításai:

  • Június 16 - WiLD Multigaming vs WnP Esports (18:00)

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!