R6S: Miért pont Oregon a legjátszottabb pálya az MNEB-en?

R6S: Miért pont Oregon a legjátszottabb pálya az MNEB-en?

Oregon az egyike a 10 legelőször megjelent pályának. Eddig az alapszakasz során összesen 16-szor láttuk. 

A pálya egy megerősített túlélő erődöt ábrázol Redmond-ban Oregon államban, ahol négy különböző bomba site-ot lehet védeni. Elég nagy bejárható területtel rendelkezik, csak a házon belül 4 szint található, és komoly csapatjátékra van szükség ahhoz, hogy effektíven lehessen támadni a bombát. 

Rainbow Six Siege MNEB-en eddig egész pontosan 16 alkalommal láttuk. Második helyen Club House áll, ezt a pályát 9-szer választották a játékosok. Mi lehet az oka ennek a népszerűségnek?

Védők szempontjából mindenképp a bomb site-ok elhelyezkedése. Összesen négy választható pozíció van, ezek közül a kettő legnépszerűbb a Kids dorm, és a Laundry site. Kids dorm egy könnyen védhető szoba, egyetlen gyengesége a sok barikádozott ablakban rejlik, amiken keresztül könnyedén le lehet vadászni a védőket. 

Laundry és Supply Room az egyetlen site ezen a pályán ami a pincében helyezkedik el, ezzel jelentősen lecsökkentve a támadó flankek számát. Egy nagyon fontos hatch-et kell minden áron megvédeni, aminek megsemmisülése teljes hozzáférést ad az egész szobához. 

 

A támadók is jó helyzetben vannak ezen a pályán. Sok átlőhető fal található a házon belül, egy soft breacher segítségével teljesen megváltoztatható a szobák szerkezete. Hard breacherek szintén megfizethetetlenek, néhány jól elhelyezett Thermite charge-al vagy Hiabana pellettel teljes hozzáférést lehet szerezni a sitehoz. 

A pálya rombolásának köszönhetően sokféle különböző stratégiát lehet kitalálni a csapatoknak, ezért nem véletlen, hogy ennyiszer láthattuk játékon belül. A magas előforduláshoz képest a plantrate feltűnően alacsony, összesen 17%. 

Rájátszáson több mint valószínű, hogy még többször fogjuk látni ezt a pályát, akár döntőben is előfordulhat. Az MNEB néhány héten belül biztosan visszatér, ne felejtsétek el követni a Rainbow6HU Twitch csatornáját, hogy biztosan ne maradjatok le a következő meccsekről.

A K&H-MNEB kiemelt támogatója a Digitális Jólét Program és az MI Kihívás.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!