s1mple hosszabb szünetet tarthat, hogy rendezze az életét

s1mple hosszabb szünetet tarthat, hogy rendezze az életét

A lisszaboni BLAST Premier előtti sajtótájékoztatón mesélt s1mple arról, hogy milyen nehézségeik vannak és folytatják-e együtt a játékot, vagy esetleg hosszabb szünetre vonulnak, miután az orosz-ukrán háború miatt hontalanná váltak és rendezni kell az életüket.

Szerda délelőtt elindult a BLAST Premier tavaszi döntője Lisszabonban, amely versenyen a nemrég irányítót váltó NAVI is részt vesz. A csapat az orosz-ukrán háború február végi kitörése óta nehéz helyzetben van: hónapok óta úton vannak a játékosok, mert nem térhetnek haza, de a folyamatos versenyzés miatt nem tudtak még máshol sem letelepedni; Boombl4-ot electroNic váltotta az irányítói székben és új, ideiglenes játékosuk van sdy személyében. A BLAST Premier előtti sajtótájékoztatón többek között ezekről kérdezték a NAVI játékosait, s1mple pedig készséggel és jókedvűen válaszolt a HLTV kérdéseire, sőt azt is elárulta, hogy egy akár hathónapos szüneten is gondolkozik élete rendezése érdekében.

S1mple-t először a csapat új felállásáról kérdezték. Erről először elmondta, hogy érdekes érzés, mert b1t volt az utolsó csere több mint egy évvel ezelőtt, most pedig a szerepek is változtak. Jelenleg sdy beugróként játszik a NAVInál, de a világ legjobb játékosa szerint még nem dőlt el, kivel folytatják. Úgy gondolja, a mostani ötös erősebb egyénileg, de electroNicnak még időre van szüksége irányítóként. Állítása szerint azért ő rá maradt ez a feladat, mert senki sem tudná jobban csinálni: „gondolkodtunk egy ponton Perfecto és electroNic között, de végül Perfecto nem szerette volna vállalni”. Boombl4-hoz képest s1mple előnynek tartja electroNic higgadtságát és gyors észjárását, ami a jövőben segítheti őket a körközi döntéshozatalban.

Természetesen felmerült, hogy miért sdy-t választották. Erről azt mondta s1mple, hogy B1ad3 jobb választ tudna adni, de Boombl4 és electroNic korábbi feladataiból is át tud venni elemeket sdy, valamint az egyéni szintje is jó, ezért jött ő. Viszont ismét kihangsúlyozta s1mple, még nem végleges ez a csere, továbbá sdy-nak tanulnia kell még, a gránáthasználatot és a csapatdinamikát is jobban meg kell értse, amihez idő kell. Nem aggódik egyébként miatta, mert „bárki, aki legalább napi egy-két órát dolgozik B1ad3-del, jobb játékos lesz egy, két, maximum három hónap alatt”.

A csapat céljairól kérdezte a folytatásban s1mple-t a HLTV. Erről elmondta, „a legfontosabb dolog, hogy ne engedjük a FaZe-t Grand Slamet nyerni”, de általánosságban a felállással kapcsolatos problémák megoldására fókuszálnak, mert „nagyon nehéz, ha beugróval kell játszani” és így aligha nyerhetnek akár két-három versenyt a FaZe előtt végezve. S1mple szerint a háború kitörése után „olyan érzés volt, mintha Putin döntött volna és elvette volna a lehetőséget a CIS csapatoktól a tornagyőzelmekre, feloszlatta őket”. Mentálisan az események összetörték a játékosokat.

A következő kérdés s1mple titokzatos tweetjére irányult, amiben azt mondta, még mindig nem hozta meg döntését. Most elmagyarázta, hogy ez a csapattal kapcsolatos helyzetre vonatkozott, ugyanis el kell döntsék, folytatják-e együtt vagy több változás kell, mert nem tudják mi lesz a NAVI mint szervezet sorsa. Továbbá felmerült benne a szünet ötlete is, mert „el kell intézzek dolgokat az életemben, például költöznöm kell, be kell szerezzek egy rakás papírt... amikor verseny jön verseny után, erre nincs idő”. Arra, hogy mikor lehet ez a szünet, azt felelte s1mple, hogy nem tudja, Kölnben még biztosan játszani akar, utána pedig jön a CS:GO profik nyári szünete. Ekkor odafordult b1thez és megkérdezte nevetve, hogy „tartunk egy hathónapos szünetet? Nem?” S1mplenek jelenleg nincs egy albérlete vagy háza sem, ahol állandóan lakhatna: „fel kell építsem az életemet, játszani akarok és streamelni, nem aggódni a dolgokon vagy ugyanazzal a táskával utazni hat hónapon át”.

Az interjú végén természetesen a meccsekre is kitért a NAVI sztárja. Szerinte a csoportjukból (BIG, ENCE, OG) bárkit meg tudnak verni, „nem értem miért van előttünk az ENCE”, mondta nevetve, majd hozzátette, hogy reméli ez kicsit feldühíti Snappiékat a meccs előtt, ha találkoznak. A BIG szerinte jó csapat, Dallasban is láthattuk ezt, de a FURIAhoz hasonlóan a rájátszásban nem megy nekik úgy. Az OG új felállása meglepte őt, szerinte érdemes lesz figyelni rájuk. Az ENCE kapcsán pedig a HLTV-n nemrég megjelent cikkről elmélkedett, ami az ENCE lisszaboni győzelmi esélyeit pedzegette, de s1mple szerint még korai erről beszélni, hiába minőségi a felállás.

KÖZVETÍTÉS

Június 15-19-ig élőben, magyar nyelven követheted a BLAST Premier tavaszi döntőjét az Esport1TV közvetítésén és az Esport1 pontgyűjtő felületén!

Június 15. szerda
11:00 - FaZe vs. paiN
14:00 - G2 vs. Vitality
17:00 - Natus Vincere vs. OG
20:00 - ENCE vs. BIG

Borítókép: HLTV/brcho

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!