K&H MNEB S4 R6S: Közeledik a döntő hétvége, íme minden amit tudnod kell a rájátszásról

Szombaton bronzmeccset vasárnap pedig döntőt játszanak a csapatok, íme a menetrend és minden amit a csapatokról tudnod kell.

Hetek óta tarja izgalomban az R6S közösséget a K&H MNEB bajnoksága. Az alapszakasznak már vége, a hétvége során pedig már bajnokot avathatunk majd. Összesen 14 játéknap után, pénteken már a bajnokság rájátszása kezdődik!

Négy csapat jutott tovább alapszakaszból. Negyedik helyen a Békéscsabai E-sport Egyesület, az idei szezon abszolút meglepetés csapata. Az egész szezonban kiemelkedő játékot mutattak, a továbbjutásuk mégis az alapszakasz utolsó pillanatában dőlt el. Egy extra játéknapon döntötték el, hogy a WiLD vagy a BEE az erősebb, hogy melyikük juthat tovább. A meccset a WiLD csapata nyerte, de mindhiába, a pontegyenlőség miatt az overtime vereség is a BEE számára kedvezett, ezért 16 ponttal ők lőtték tovább magukat.

Eggyel előttük, a harmadik helyet a WnP csapata foglalta el. Ők 23 pontot szereztek eddig a bajnokságban és bár játékukkal hasonlóan meglepték a többi csapatot, mégis teljes mértékben megérdemelték ezt a spotot. 12 meccsből nyolc győzelmet szereztek! Előttük egy hellyel az Illés Akadémia Spirit csapata jutott be, 27 ponttal. Egészen elképesztő számokat produkáltak, nyolcszor nyertek rendes játékidőben, ebben a kategóriában ők voltak a legjobbak a mezőnyben.

A legelőkelőbb helyet végül a KMK Esports csapata foglalta, de mindössze el egy pontnyi előnnyel, ők 28 pontot szereztek. 12 meccsből 10-et megnyertek, a kezdeti nehézségek ellenére alig néhány hét alatt a tabella élére törtek. Ez talán várható is volt, tekintve, hogy a csapat magjának egy része játszott nemzetközi szinten is. Három játékosuk is szerepelt a legeredményesebbek között, az alapszakasz legjobbja is közülük került ki.

Íme a rájátszás ágrajza:

Az alapszakasz első helyezettje játszik a negyedikkel, a második a harmadikkal. A meccsek Bo3-ban zajlanak, ami azt jelenti, hogy a győzelemhez legalább két pályát kell megnyerni. A két vesztes csapatnak sem ér itt véget a szezon, ők szombaton mérkőznek meg a harmadik helyért egy bronzmeccsen. A győztesek értelemszerűen a döntőbe jutnak, amire vasárnap kerül sor. Mind a bronzmeccs és a döntő Bo5, avagy minimum 3 győztes pálya jelenti a végső győzelmet.

A Playoff párosításai (06.17)

A K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság 4. R6S bajnokságának utolsó hétvégéjét a Rainbow6HU Twitch csatornáján tudjátok követni, ha biztosra szeretnétek menni akkor egy követés után értesítést kaptok az adás indulásáról. Szombaton a bronzmeccsen, vasárnap a döntőn szurkolhatunk.

A K&H-MNEB kiemelt támogatója a Digitális Jólét Program és az MI Kihívás.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!