Kísérletezést nem, tartalékhelyszínt kér a Valve a 2023-as Majorökre

Kísérletezést nem, tartalékhelyszínt kér a Valve a 2023-as Majorökre

Továbbra is fontos a Valve-nak, hogy a nézők a legjobb élményt kapják, de kiemelik, nem azon fog múlni a döntésük, hogy ki milyen új kísérlettel áll elő.

A Valve egy, a HLTV által is megszerzett email szerint, június 21-ig várja az ajánlatokat rendezvényszervezőktől a 2023-as Majorökre. Az emailből kiderül továbbá, hogy június 28-án már döntést is hozhatnak a szervező(k)ről és a helyszínekről, valamint különböző szabályoknak kell megfelelnie az ajánlatoknak. A 2023-as Majorök várhatóan májusban (az év 19-20. hetén), valamint novemberben (az év 44. és 45. hetén) lesznek – hasonlóan a 2022-es elosztáshoz.

A Valve által pontokba szedett kérések alapján az rajzolódik ki, hogy a rendezvényszervezőknek a PGL Majorei közben kialakult receptet kell követniük: ők szervezik az összes RMR-t, lehetőleg két-három héttel a Major előtt; közép-európai idő szerint késő délután vagy este mennek a meccsek; a Valve adja az összdíjazást, fizeti a játékosok utazását, ellátását. Ami viszont újdonság ezekhez képest, hogy csak olyan régióban lehet szervezni, ahol az ajánlattevő már sikeres versenyeket tartott korábban, valamint az esetleges utazási korlátozásokra figyelve egy tartalékhelyszínt is be kell ígérni, ha az eredeti nem lesz elérhető.

Továbbra is fontos a Valve-nak, hogy a nézők a legjobb élményt kapják, de kiemelik, nem azon fog múlni a döntésük, hogy ki milyen új kísérlettel áll elő. Ha egy szervező ragaszkodik valamilyen újdonsághoz, akkor mindent körbe kell írjanak azzal kapcsolatban és alternatív megoldást is készíteniük kell arra az esetre, ha mégsem tudják megvalósítani. Ugyanígy a nézői élményhez tartozik, hogy az ajánlat részét képezik a streaming platformok, közvetítési nyelvek, menetrendek leadása is.

Bár június 28-a a Valve döntésének határideje, aligha fogják bejelenteni a 2023-as versenyeket akkor. Várhatóan a legutóbbi példát követve, az IEM Rio Major utáni hetekben leplezik le a jövő év májusi tornát. Igaz, Rio a legrosszabbul őrzött titok volt, tehát lehet idő előtt megismerjük a helyszínek és szervezők kilétét.

Borítókép: PGL

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



SZERINTED KINEK KELLENE SZERVEZNIE 2023-BAN a MAJORÖKET?

  • 20 %
  • 20 %
  • 60 %
  • 0 %
  • 0 %