Rasszista megnyilvánulása miatt megválik profi Fortnite játékosától a FaZe Clan

Rasszista megnyilvánulása miatt megválik profi Fortnite játékosától a FaZe Clan

Cented karrierje ezzel akár a végéhez is érhetett.

Cented – Conner Barron –, a tehetséges és feltörekvő játékos 2021 márciusában csatlakozott a FaZe Clanhoz, ami egy hatalmas előrelépés volt a karrierje szempontjából. Ezelőtt a Team Liquid csapatánál ért el szép eredményeket – hatszoros FNCS döntős volt. A 19 éves játékosnak nagy jövőt jósoltak, azonban a napokban egy váratlan fordulat történt. 

Cented egyik ismerőse lobbijához csatlakozva rasszistán nyilvánult meg, mire barátja szólt neki, hogy élő adásban vannak.

Természetesen a felvételt rögtön felkapták, és a FaZe is súlyos lépésre szánta el magát, megvált Barrontól.

„A FaZe folyamatosan fejlődik, és ezt várjuk el a tagoktól is. Centedtől véglegesen megváltunk a gyűlöletbeszéde miatt. Mi és a gaming közösség nem tűrjük tovább a diszkriminatív nyelvezetet." – írták a tweetben.

Cented azóta egy posztban kért bocsánatot mindenkitől, és elmondta, hogy egyedül ő a hibás és nem keres kifogásokat. Tudta volna, hogy hogyan kellene viselkednie de hagyta, hogy az éretlenség úrrá legyen rajta. Nagy kérdés, hogy a jövőben lesz-e esélye egy másik profi csapatnál elhelyezkedni, vagy a pályafutása ezzel a hibával a végéhez ért.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerintetek lesz még esélye elhelyezkedni?

  • 15 %
  • 62 %
  • 23 %