K&H MNEB RL: Őrült küzdelmet követően alakult ki az offline döntő 4 csapatos mezőnye

K&H MNEB RL: Őrült küzdelmet követően alakult ki az offline döntő 4 csapatos mezőnye

Felére csökkent a mezőny létszáma, a 8 csapatos zárt selejtezőt követően 4 csapat maradt talpon, akik offline keretek között küzdhetnek meg a bajnoki címért!

2022. július 2-án és 3-án került megrendezésre a K&H Junior Rocket League 3v3 Kupa harmadik kiírásának zárt selejtezője. A K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság Rocket League versenyének ezen szakaszába 8 csapat jutott tovább, az offline döntőre azonban csak 4 csapat harcolhatta ki továbbjutását.

Az A csoport közvetítése itt, a B csoporté pedig itt nézhető vissza.

A csoport

Az A csoportban az MTK Budapest, a Future Esports, a WiLD MultiGaming és a Lyókedvű Fiatalok kerültek a sorsolást követően. A nyitómérkőzéseken magabiztosan rajtolt az MTK Budapest és a Future Esports is, egyaránt 3-0 arányokban nyertek, előbbi a Lyókedvű Fiatalok, utóbbi pedig a WiLD MultiGaming ellen. A győztesek összecsapásán kettejük közül csak az MTK tudta áthozni előző fordulóbeli magabiztos teljesítményét, 3-0 arányban felülmúlva a Future Esportsot elsőként jutottak tovább a LAN-döntőre.

Az alsó ágon a WiLD MultiGaming és a Lyókedvű Fiatalok az életben maradásért meccseltek, ebből a WiLD jött ki győztesen 3-1 arányban, jöhetett a Future Esports elleni visszavágó. Úgy is tűnt az első meccs után, hogy az ismételt összecsapás is a Future Esports jön ki jobban, de az első mérkőzésbeli 6-1 arányú győzelmet követően fel tudott pörögni a WiLD, és végül 3-2 arányban sikerült a revans, így az A csoportból ők jutottak tovább másodikként.

B csoport

A B csoportban az Afterglow Esports, a Békéscsabai E-sport Egyesület, a Budapest Five és az Exhelp Gaming négyese azt sugallta előre, hogy szoros összecsapásoknak lehetünk majd szem- és fültanúi. Ezt végül igazolták is a csapatok: a Budapest Five 3-0 arányban múlta felül az Afterglow-t, és végül ez is lett a nap egyetlen, vesztett játék nélküli győzelme: a BEE az Exhelp ellen 3-1 arányban bizonyult jobbnak, a győztesek mérkőzése pedig a verseny legjobb összecsapását hozta: 5 mérkőzésen négy hosszabbítást is láthattunk, az ötödik találkozó ráadásában pedig a BEE tudott betalálni, így ők jutottak tovább ebből a négyesből elsőként.

Az alsó ágon az Exhelp Gaming és az Afterglow Esports így úgy lépett pályára, hogy ne essenek ki, a mérkőzések számát pedig itt is kimaxolták a csapatok: 3-2 lett a vége, az Exhelp Gaming javára, így ők lettek a Budapest Five ellenfelei. Az utolsó férőhelyért vívott összecsapáson nagyon sokáig szoros küzdelmet láthattunk, de végül a Budapest Five bizonyult jobbnak 3-1 arányban, velük vált teljessé az offline döntő névsora.

Az offline döntő mezőnye

  • Békéscsabai E-sport Egyesület (DARKSIDE, Medi, Pyr0MarK.)
  • Budapest Five (Meshinn, Negsy, SieO, Nbika555)
  • MTK Budapest (Gogi, Mateos, Richmond, Shadix)
  • WiLD MultiGaming (Kriszcsön, NrB, Trolley)

Az offline döntő 2022. július 9-én, az MTK Esport Arénában kerül megrendezésre. Ha te is a helyszínen szeretnél szurkolni kedvenceidnek, úgy az alábbi linken tudsz regisztrálni nézőnek; a belépés mindenki számára ingyenes.

A K&H MNEB kiemelt támogatója a Digitális Jólét Program és az MI Kihívás.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted mely csapat fogja megnyerni a LAN-döntőt?