Nafany: „Szerintem mindig versenyben vagyunk a bajnoki címért”

Nafany: „Szerintem mindig versenyben vagyunk a bajnoki címért”

Három csapat nyert idén nagyobb versenyt, köztük a Cloud9 is.

A HLTV faggatta nafanyt az IEM Kölnön az Outsiders elleni csütörtöki győzelmet követően. Az interjúban a meccsen túl általánosabb dolgokról is nyilatkozott a játékos, így megtudhattuk, hogy mit gondol Ancientről, a saját helyzetükről a profi Counter-Strike-ban, valamint a szervezetükről.

Az Outsiders elleni győzelem után nafany úgy véli, Jame és társai kevesebb tűzerővel rendelkeznek YEKINDAR távozása miatt, de igazából ők nem is ezért voltak veszélyesek. „Sokkal inkább a taktikákról, a stratégiáról, az egyedi játékstílusról szólnak ők, véleményem szerint, ha adunk nekik két hónapot, nagyon jók lesznek.” Azzal viszont nem ért egyet, hogy a nyári szünet előtt cserélt a VP. N0rb3r7 és fame kevés tapasztalattal bír még a tier-1-ben, ezért is fordulhatott elő, hogy Dust2-n 12:3-ra verte az Outsiderst a Cloud9 a CT-oldalon, amire korábban nem volt példa.

Az új Ancientről is kérdezték a Cloud9 irányítóját, aki szerint további változások jöhetnek még a pályára:

„A fő nehézség az volt, hogy a T-oldalon rengeteg füstöt kellett pazarolni a körök elején, de nem érzem, hogy ez változott volna. Még mindig párbajokat próbálsz nyerni, hogy aztán összehozzál belőle egy kört, de ez nem igazán fair, mert a Counter-Strike szerintem inkább a csapatjátékról szól, mintsem a párbajokról. Persze a pálya jobb lett, mint korábban, jobban tetszik most, de szerintem a Valve még változtatni fog rajta. Talán hozzáadnak valamit, nem tudom.”

Három csapat nyert idén nagyobb versenyt, köztük a Cloud9 az IEM Dallast. Ezért megkérdezte nafanytól a HLTV munkatársa, hogy versenyben vannak-e a kölni trófeáért is, amire úgy felelt a játékos, hogy „szerintem mindig versenyben vagyunk a bajnoki címért”. Persze az emberek gyakran másképp gondolják, nafany szerint a NAVI vagy a FaZe hamarabb eszükbe jut, míg a Cloud9 körül még mindig a LAN–online diskurzus zajlik. Szerinte az IEM Dallasban elért első helyet is mindenki leminősíti, mert a Major után volt. Ennek ellenére már nem akarnak bizonyítani: „Már bizonyítottuk, hogy versenyben vagyunk a címekért” – mondta nafany.

A Cloud9-ról is részletesen beszélt nafany:

„Először is, a csapatunk ugyan a Cloud9 alatt játszik már, de a menedzser, az elemző, az edző nem változott. Ugyanúgy dolgozunk, mint eddig, de a személyzet körülöttünk más... Például Nick, az operatőrünk, ő egy zseni és nagyon mókás tartalmakat gyártani vele. A Gambitben Alexszel dolgoztunk, aki nagyon jó tartalomgyártó, de ő volt a menedzserünk, a trénerünk, a mentális edzőnk, a barátunk és még sok minden más, szóval jó dolog új arcokkal dolgozni. Nagyon tetszik, más érzés egy amerikai szervezet alatt játszani. A CIS-régióban nem így működik.”

Végül nafany elárulta, hogy a Gambitnél megszokott, méltán híres ingpólókat is megkapták a Cloud9-tól meznek, csak egyelőre nem jutottak el odáig, hogy hordják is.

KÖZVETÍTÉS

Az IEM Köln július 5-én kezdődik és egészen 17-ig tart. Kövesd élőben, magyar nyelven a meccseket az esport1tv Twitch csatornán vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén!

Borítókép: HLTV/brcho

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!