Folytatódnak a helyosztó mérkőzések, egész hétvégén magyar DotA 2 meccseken szurkolhatunk

Folytatódnak a helyosztó mérkőzések, egész hétvégén magyar DotA 2 meccseken szurkolhatunk

Hétvégén ismét a DotA2-ra osztották a főszerepet, pénteken, szombaton és vasárnap is izgulhatunk a helyosztó mérkőzéseken.

Ahogy tavaly, úgy idén is kitartóan szurkolhatunk hazánk legtehetségesebb e-sportolóinak, a különböző játékok Magyar E-sport Válogatottjainak, akik nemzetközi vizeken öregbítik a magyar e-sport hírnevét.

A Magyar E-sport Szövetség nemzetközi e-sport szövetségi kapcsolódása nyomán, 2022-ben is jogosult a kontinentális és világ eseményekre válogatott játékosokat, csapatokat delegálni több játékban, többek között DotA 2-ben is.

A válogatóverseny már el is indult, több lépcsős megmérettetésen mérik fel a hazai játékosokat, hogy végül a válogatott mezét a legtehetségesebbek ölthessék magukra.

A válogatóverseny felépítése:

ELSŐ FÁZIS

A május 24-én kezdődött válogatóverseny első szakaszában a nevezett csapatokat kiemelés alapján két csoportra osztották, majd a résztvevők összesen öt héten keresztül körmérkőzéses rendszerben Bo3 formátumú meccseket játszottak egymással. Az egyenes kieséses szakasz helyett pedig helyosztók döntenek a csapatok végső sorrendjéről: a párosításokat a csoportok azonos helyezettjei alkotják.  A verseny után megtörténik a mérkőzések szakmai elemzése és ezt követően 20 játékost választanak ki, akik folytathatják a nemzeti válogatót.

MÁSODIK FÁZIS

Az első szakaszban kiválasztott 20 játékos július 24-től kezdődően három héten keresztül, minden hétvégén különböző formátumokban megrendezett mini-bajnokságokon vesz részt. Ezeken különféle tényezők alapján (alkalmazkodóképesség, csapatmunka, stresszkontroll, kommunikáció stb.) kerülnek felmérésre és megfigyelésre a kiválasztott versenyzők a játékban betöltött szerepüknek megfelelően. A második szakasz után a szakmai bizottság által felállított kritériumrendszer alapján kerül kiválasztásra a magyar e-sport válogatott DotA 2 csapatának öt játékosa. Ezek a játékosok fogják képviselni Magyarországot az Albániában megrendezett DotA 2 Európa-bajnokságon szeptemberben.

HARMADIK FÁZIS

Augusztus 15-től megkezdődik az 5 fős magyar válogatott felkészítése, melyben az online felkészülési mérkőzések mellett egyhetes offline bootcamp keretein belül gyakorolhatnak a résztvevők.

Ahogy egy héttel ezelőtt, úgy még a most kezdődő hétvégén is a helyosztó meccseken izgulhatunk. Július 15. és 17. között, azaz a mai naptól kezdve egészen vasárnapig, a következő meccsek várnak rátok élőben az esport3tv Twitch csatornán és egyben az Esport1.hu beépített, pontgyűjtő felületén is:

  • Július 15. 18:30
    • 5. és 6. helyért: Spirit Gaming - Team Sendülüdű
  • Július 16. 18:30
    • 3. és 4. helyért: Team Ízléstelen - UnderRated
  • Július 17. 18:30
    • 1. és 2. helyért: KSK - KSY

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!