IEM Köln: Ma este eldől, ki a Counter-Strike világ ura!

Két hosszú hét után ma este véget ér az IEM Köln, ahol a világ legjobb csapatai harcoltak az egymillió dolláros összdíjazás oroszlánrészéért.

Az IEM Köln elődöntői a favoritok diadalmas győzelmével értek véget, ezzel elhozva minden Counter-Strike rajongó álomdöntőjét. FaZe vs. NAVI, ez a Bo5 finálé dönt ma este arról, hogy kié lesz a bajnoki cím, arról nem is beszélve, hogy ki lesz a világ ura! A HLTV ranglistája és a meccseken látottak alapján ez a két csapat messze kitűnik a jelenlegi mezőnyből, a kettejük közötti minőségbeli különbség viszont annyira kevés, hogy mindössze 20 pont választja el őket a döntő előtt. A győztes tehát nem csak egy vastag csekkel és egy trófeával lesz gazdagabb ma, egyben a világ megkérdőjelezhetetlenül legjobb csapatá is válik.

A NAVI és az Astralis közti elődöntő Nuke-on indult, ahol electroNicék magabiztos 11:4-es előnyt hoztak össze az első félidőben, majd nyolc körön belül be is fejezték a pályát 16:8-ra, így nem sok esélyt adtak a dánoknak a visszatérésre. Mirage-on viszont visszanyalt a fagyi és gla1ve-ék szereztek 12:3-as előnyt védőként. A hatalmas hátrány ellenére a NAVI nem akarta elengedni a pályát, sőt, egészen 13:11-ig visszajöttek, mire blameF hero AK-jával meccsponthoz ért az Astralis. Négy esélyt kaptak hát, hogy befejezzék a pályát és Overpass-ra mentsék a szériát. Ez nem jött össze, így jöhetett a hosszabbítás, ahol egyik clutch követte a másikat 17:17-ig, ahonnan végül a NAVI tudott előrelépni, majd 19:17-nél 2:0-as szériagyőzelmet arattak.

A Faze és a Movistar Riders találkozója még ennél is simább volt. Ancientön 11:4-es CT-oldallal kezdtek karriganék, ami után várható volt, hogy a spanyolok visszajönnek, azonban a FaZe játékosainak clutch-potenciálja túl soknak bizonyult. A szorult gazdasági helyzetből 15:12-nél Twistzz vágta ki magukat egy gyors clutch-csal, amit egy one tappel fejezett be – gyönyörű megmozdulás a fiatal kanadaitól! Nuke-on a Movistar ugyan a kezébe vette a kontrollt CT-ként, de nem sokáig: a támadó oldalon kezdő FaZe a vásárlós körökben erősebbnek bizonyult. Az utolsó körökre a Movistar is talált némi sikert, így a félidőt 8:7-re megnyerték, de ezután már nem sok babér termett nekik, a FaZe hamarosan 16:9-re lezárta a pályát, 2-0-ra a szériát, ezzel kiharcolva a másik döntős helyet a NAVI ellen.

KÖZVETÍTÉS, MENETREND

Az IEM Köln rájátszása július 15-én pénteken indult és egészen vasárnapig tart, amikor is a fináléban a világ két legjobb csapata csap össze az egymillió dolláros főnyeremény oroszlánrészéért a Counter-Strike katedrálisában. Kövesd élőben, magyar nyelven a meccseket az esport1tv Twitch csatornán vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén az alábbi menetrend szerint:

07.17. - vasárnap
16:00 - Döntő

Borítókép: HLTV/theMAKKU
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!