Torzsi: „Remélem, a következő szezonra is kitart a lendületünk”

A Dallas utáni kiesést követően elbeszélgettek a MOUZ játékosai. Torzsi szerint a sportpszichológusuk támogatásával sikerült túllépni a korábbi problémákon, ezért érhették el a kölni rájátszást és a felemás szezonjuk happy endingjét.

Életük első nagy LAN-eseményén torzsi és a MOUZ valami különlegeset hoztak össze, amikor kvalifikálták magukat a rájátszásba, majd megszorongatták az Astralist Kölnben. A kiesésüket követően a HLTV-nek adott interjút a magyar AWP-s erről a tapasztalatról, a szezonról és a nyári szünetről – ebből szemléztünk.

Az első kérdés rögtön arra irányult, hogy hogyan érzi magát torzsi az Astralis-meccs után, amire a következő választ adta a játékos:

„Rendkívül büszke vagyok a csapatra, mindenki boldog és büszke rá, hogy elértük a rájátszást és remélem a MOUZ menedzsmentje is az, mivel a MOUZ történetében először értük el a rájátszást. Csodálatos érzés, csodálatos érzés, hogy a színpadon játszhattunk több ezer ember előtt, őszintén, ez volt az első meccsem emberek előtt a színpadon, szóval egy kicsit izgultam, de egyszerűen leírhatatlan.”

A közönség előtti játék témáját folytatva, azt mondta a magyar AWP-s, hogy hajthatatlanabbá teszi ez a környezet. Ebből eredően néha olyan hibákat követett el, amelyeken elment a kör is, de olykor ez az érzés ráviszi arra, hogy az Astralis ellen mutatott gyors hármashoz hasonló pillanatokat hozzon össze. Érzése szerint egyre inkább utóbbi irányába billen ez az arány. Magáról az Astralis elleni meccsről is nyilatkozott torzsi, pontosabban annak végjátékáról Ancientön. Elmondása szerint nehéz kérdés, miért hullott szét a CT-oldaluk, ami biztos, hogy gla1ve nagyon jó munkát végzett a túloldalon. Továbbá úgy gondolja, elizgulták és nem úgy játszottak, ahogyan kellett volna.

Eltávolodva egy kicsit Kölntől, a HLTV munkatársa megkérdezte, hogyan jött össze ez az eredmény annak fényében, hogy milyen felemás szezonja volt a MOUZ-nak. Erre azt felelte torzsi, hogy szerinte a szezon elején semmi sem jött össze, a gyakorlómeccseken jónak tűntek, aztán a hivatalos mérkőzéseken nem ment és nem értették, mi a probléma. Dallas után volt egy nagyobb beszélgetés a csapaton belül, ami segítette őket a jó útra térni. Ebben a sportpszichológusuknak, Ole Fischernek is fontos szerepe volt, akivel a szerveren kívüli problémákat tudták kezelni – ő Dallasban, Dubajban és Kölnben is a csapattal tartott. Most, hogy elérték Kölnben a rájátszást, torzsi úgy zárta a választ, hogy „remélem, a következő szezonra is kitart a lendületünk”.

Torzsi a saját szezonjáról, egyéni teljesítményéről azt mondta (a tőle megszokott szerénységgel), hogy „nem volt túl rossz”. Az RMR-t emelte ki, ahol évek óta először negatív értékeléssel végzett. „Nagyon rosszul éreztem magam utána, mert cserben hagytam a csapatomat, de tudom, hogy lesz még esélyem” – tette hozzá. Az IEM Dallas selejtezőjét már jobbnak érezte, de az amerikai LAN-on lehetett volna jobb is szerinte. A kölni játékát viszont egyértelműen jónak, a csapata szempontjából hasznosnak tartja. Ha pedig pillanatokat kellene kiemelnie, a már említett Nuke B-lerakón összehozott tripla Kölnből és a G2 elleni 1v4 clutch az EPL-ről a favoritjai. Előbbiről elmondta, „leírhatatlan volt, amikor körbenéztem és mindenki állva kiabált.”

Az interjú végén a nyári szünetről és a következő szezonra történő felkészülésről kérdezte a HLTV munkatársa torzsit. Erről elmondta, most mindenki nyaralni megy, szeptemberben indul a Pro League, egyelőre még nincsenek tervek. Ő maga még nem tudja, hogyan fog kinézni a szünet, mert „ez az első profi szünetem, szóval furcsa lesz, hogy egy-két hónapig nem játszom vagy gyakorlom.” Végül megköszönte mindenkinek a szezon alatti szurkolást, támogatást.

Borítókép: HLTV/brcho
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!