EPL: Torzsi és m0NESY párharcáról szólt a második nap

EPL: Torzsi és m0NESY párharcáról szólt a második nap

NiKo ismét árnyéka volt önmagának a szerveren, miközben a fiatalok hátukra vették a teljes csapatukat.

A tegnapi domináns, LFO elleni győzelmet követően a MOUZ már megakadt az Aleksib nélkül játszó G2 torkán az ESL Pro League A-csoportjában. Torzsiék 2-0-ás győzelmet arattak NiKoék felett, ezzel fontos pontokat szereztek a tabellán. A nap további mérkőzésein a NIP meglepően egyoldalú 2-0-ás (Nuke 16:5, Overpass 16:11) meccset játszott az Entropiq ellen, a fnaticra pedig az első pályán ugyan ráijesztett az LFO (Dust2 16:13), de végül ALEXék nyerték a szériát (Inferno 16:8, Overpass 16:7).

A MOUZ–G2 találkozó a fiatal sztárokról szólt teljes egészében: torzsi és m0NESY mindent és még kicsit többet is megtett a győzelemért. Bymas teljesítményét is fontos kiemelni, a litván játékos a lurker szerepben ezúttal is fontos frageket hozott. A mérleg nyelvét talán NiKo hiánya döntötte el, aki az IGL-szerepben látszólag nem tudott a saját játékára is koncentrálni. A bosnyák játékos még a katowicei döntőben mutatott játékát is alulmúlta ezúttal, két pálya alatt mindössze 26 fragre futotta tőle, ami nehezen megbocsájtható a világ egyik legjobbjának.

A meccs első pályája Nuke volt, ahol a MOUZ kezdett T-oldalon és NiKo szokásos kinti játéka egyszerűen hatástalan volt ellenük, miközben Bymas és torzsi duója újra meg újra áthatolt a védelem vonalain. Egy ponton 7:3-ra is vezettek, végül a G2 összekapta magát, felhozták 8:7-re. A második félidő azonban nem a feltámadásukról, hanem a fals reményről szólt, miután a MOUZ néhány korai kör után felvette a fonalat és meglepő könnyedséggel zárta le a pályát 16:12-re úgy, hogy az utolsó 9 körből 7-et hoztak el.

Mirage-on ismét magára talált a G2 T-oldalon, 4:1-es vezetésnél azonban a MOUZ megnyerte első fegyveres körét és gyorsan mellé tettek még 4-et torzsi magabiztos multifrag köreinek köszönhetően. Innentől kezdve a félidő végéig kisebb adok-kapok alakult ki, ami a lehető legszorosabb állást, 8:7-es MOUZ vezetést eredményezett a forduláskor. Ebben fontos szerepe volt torzsi deagle-jének és NBK 4k-jának. A folytatásban az egyéni játékra került a hangsúly, m0NESY vette hátára a csapatát, de AMANEK szerencsésen alakult köre kellett ahhoz, hogy a 15 körnél járó MOUZt hosszabbításra vigyék: a francia beugró röviden egy füstben megkéselte torzsit, majd még két T-t vitt magával gyors egymásutánban.

A hosszabbításban viszont már nem volt még ennyi támaszkodója sem a G2-nak. Torzsi 1v4 clutchja után az OT harmadik körében pedig már nem volt kérdéses melyik csapat a jobb. Ez a pillanat egyébként annyira jó volt, hogy a HLTV még külön videóval is tiszteleg előtte a magyar játékos legnagyobb örömére. Ami a head-to-headet illeti, torzsi és m0NESY párharca 14:10-zel ért véget előbbi javára, az orosz viszont 9:8-ra nyert az AWP-vel. Talán kiegyeznek döntetlenben?

HARMADIK NAP MENETRENDJE

12:30 - NIP vs MOUZ
16:00 - Looking For Org vs Entropiq
19:30 - G2 vs Fnatic

Az ESL Pro League 15. szezonját szokás szerint magyar nyelven követhetitek az esport1tv Twitch csatornáján, ne maradjatok le róla!

Borítókép: HLTV

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!