Már pénznyereményben sem Stewie2k Észak-Amerika legjobbja!

Már pénznyereményben sem Stewie2k Észak-Amerika legjobbja!

A teljes Amerikai kontinens legtöbb pénznyereményt szerző játékosa lett egy kanadai játékos, akinél talán csak az Astralisnak van szebb trófea gyűjteménye!

Húszezer dollárral ugyan, de Twistzz megelőzte Stewie2k-t a legjobban kereső CS:GO játékosok listáján az Esports Earnings pénznyereményeket összesítő statisztikái szerint. Ezzel a FaZe kanadai sztárja lett az első helyezett nem csak Észak-Amerikában, de a teljes Amerikai kontinensen is, megelőzve FalleNéket. A nemzetközi mezőnyt nézve Twistzz a 9. a listán CS:GO-ban, 4. az összes kanadai e-sportoló közül és már a 89. a világ minden profi játékosát tekintve.

A FaZe idei sikerei (Katowice, Pro League, Major és Köln győzelmek) után nem meglepő, hogy Twistzz ekkorát lépett előre. Csak idén 309 ezer dollárt keresett eddig pénznyereményekből! Ezzel együtt már 1 207 293 dollárt lövöldözött össze karrierje során. Összehasonlításképpen, az év elején még a legjobb húszba sem került volna be nyeremény alapján CS:GO-ban, hiába nyert Intel Grand Slamet 2019-ben.

Ami az eredményeket illeti, Twistzz már ebben is lehagyta a botrányhőssé váló Stewie2k-t. Csapattársakként nyertek több nagy tornát együtt egy Grand Slamért 2019-ben (EPL S9, IEM Sidney, DreamHack Masters Dallas, Köln 2019), azután csak egy extra EPL és egy Major volt a lemaradása a nagyobb címek közül. Idén viszont ezeket is behozta a kanadai és Kölnből is repetázott. Ráadásul Twistzz már nyert Katowicét, míg Stewie2k nem. Valamint a kanadai egyetlen tornagyőzelemre van egy második Grand Slamtől a FaZe-zel. Egy ennyire elképesztő trófeás szekrény alapján nem túlzás azt állítani, Twistzz mindenidők egyik legsikeresebb Counter-Strike játékosává vált, régiótól függetlenül – és még mindig csak 22 éves!

Borítókép: HLTV/Heccu
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!