HUNESZ FIFA Masters 2022: Sima win az egyik, dráma és aranygól a másik fináléban

Senki sem tudott még címet védeni a HUNESZ FIFA Masters powered by K&H sorozatában és most is két új név került fel a bajnokok listájára.

A verseny 2022-es kiírása a hétvégén véget ért és, mint kiderült, PlayStation 5-ön Gardabenya diadalmaskodott egy óriási hajrá után, előbb végig verte a mezőnyt a vígasz-ágon, majd 7:3-as összesítéssel múlta felül a DVSC játékosát, Kondakort. Xbox Seriex X|S konzolon pedig a 17 esztendős Adrián bizonyult a legjobbnak. Ő szintén javarészt az alsó-ágon sziporkázott, majd a döntőben egy sokkal szorosabb küzdelemben kerekedett végül felül 5:4-es összesítéssel.

A négy hónapig tartó pontgyűjtögetést követően kialakult az a 6-6 fős mezőny mindkét konzol esetében, akik ott lehettek a nagy fináléban, emellett a Magyar E-sport Szövetség lehetőséget adott egy wildcard torna keretein belül bárkinek, hogy csatlakozzon hozzájuk. Innen még négy játékosnak volt lehetősége bejutnia az utolsó felvonásra. A 8-8 résztvevő ezután dupla ágrajzos rendszerben vághatott neki a küzdelmeknek.

Érdekessége a két konzolnak, hogy közel hasonlóan alakultak a forgatókönyvek. PlayStation 5 esetében DVSC_Kondakor, aki alapból a legtöbb pontot gyűjtötte (210), szinte megállíthatatlannak tűnt, bár volt jó néhány nagyon kiélezett mérkőzése. Rögtön az első körben épp csak 4:3-ra sikerült legyőznie a wildcardból bejutott PittorFIFA-t, majd Felhelyeslevit is ugyanilyen arányban sikerült csak kétvállra fektetnie. Ezután klubtársán meglepő módon hatalmas fölénnyel lépett túl és várhatta ellenfelét a fináléban. Ez idő alatt Gardabenya, aki áprilisban nyert egy zárt selejtezőt, az első körben pont GrislyJamtől kapott ki 4:3-ra. Innentől kezdve viszont nem hibázhatott és úgy tűnik ez a teher nagyon jót tett neki, hiszen zsinórban négy mérkőzést nyerve küzdötte vissza magát a nagy döntőbe, olyan játékosokat kiejtve, mint Sero, Felhelyeslevi, HorvathG, ráadásul még GrislyJamnek is vissza tudott vágni. A döntőt aztán úgy nyerte meg, hogy az első meccsen 0:2-es hátrányból fordított 3:2-re, majd végül 3:3-ra zártak a felek. A második felvonásban aztán Gardabenya már hátul nem ingott meg, elől pedig annál kíméletlenebb volt. 4:0-ával intézte el Kondakort és ezzel Gardabenya lett PS5 bajnoka.

Xbox Series X|S konzolon a wildcard selejtezőből bejutott Patesz vett repülőrajtot és lendülete egészen a fináléig kitartott. Útja során elintézte KDKelo-t 6:5-re, aztán Weko ellen egy 5:4-et hozva jutott tovább, majd a Donáttal szembeni 9:3-as végeredmény igen biztatóra sikeredett. Mindent egybevetve megérdemelte, hogy a fináléig menetelt, miközben Adrián, a 17 éves titán ugyan az első körben megszórta ellenfelét, TeamBencét és 7:2-vel ő ment tovább, de az előbb is említett Donát gyorsan letörte szárnyait, az 5:4-es vereség az alsó-ágra száműzte őt. Ott viszont Adrián is megtáltosodott, KDKelo meg sem kottyant neki, 7:1-el lépett túl rajta, aztán ismét Weko igyekezett útját állni, de megint alul maradt és 3:2-vel kiesett. Végül Donáton sikerült revansot vennie Adriánnak és készülhetett a fináléra. Az első meccsen kétgólos előnyről a végeredmény mégis 2:1 lett, Patesz a hajrában tudott szépíteni, de többre már nem futotta tőle. A visszavágón aztán pont, hogy ő volt agresszívebb és ez meg is hozta számára az áttörést, már a 8. percben megszerezte a vezetést. Jött aztán Adriántól az egyenlítés, de nem sokáig örülhetett, mert Patesz ismét gólt lőtt. A dráma aztán a 85. percben történt, egy kontra végén Adrián egyenlíteni tudott, de a hosszabbításban 3:1-ről mégis 3:2-re módosult az állás, miután Patesz mindent bevetve szépíteni tudott, jöhetett az aranygólos harmadik találkozó. Kicsit óvatosabbak voltak a felek a tét miatt, de a gólra azért nem kellett sokat várni, a 17. percben Adrián 11 méterről kilőtte a bal felső sarkot és megnyerte a párharcot. Ezzel pedig Xboxon ő lett a HUNESZ FIFA Masters powered by K&H történetének harmadik bajnoka.

A legjobb három helyezett mindkét konzol esetében 5-500 forinton osztott:

  1. helyezett 250 ezer forint
  2. helyezett 150 ezer forint
  3. helyezett 100 ezer forint

A K&H-MNEB kiemelt támogatója a Digitális Jólét Program és az MI Kihívás.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!