K&H MNEB VALORANT: Defwin a rangadón, 2-0 az alsó ági kis döntőben

K&H MNEB VALORANT: Defwin a rangadón, 2-0 az alsó ági kis döntőben

A technika ördöge kibabrált a címvédővel a felső ági döntőben.

Hiába várták rengetegen a tavaszi minor kupa döntőjének visszavágóját, az iPon Esport vs Rapid Ninjas Bo3-as széria végül alapértelmezett győzelemmel, azaz defwinnel dőlt el. Mivel az e-sportolás nemcsak az emberi tényezőn, hanem a technikai feltételeken is múlik, ezért Murphy-törvénye alapján bármikor lehet készülni arra, hogy bekövetkezik a legrosszabb. Így történhetett meg, hogy a második mapot feladni kényszerült a Magyar Nemzeti VALORANT Kupa powered by K&H nyári minor kupájának rájátszásában, a felső ági döntőben az iPon, ami azt eredményezte, hogy a VALORANT: East United Stage 2 bajnoka tulajdonképpen játék nélkül bejutott a nagydöntőbe, ahol pályaelőnnyel kezdheti meg a Bo5-öt.

Veni Vidi Vici vs Békéscsabai Esport Egyesület (0-2)

Bár a VVV-sek még tegnapelőtt elhintették azt a gondolatot a közvetítés chatjén, hogy alsó ágról megnyerik majd a nyári minort, gyorsan összedőltek az álmaik. A BEE Binden és Havenen is diadalmaskodni tudott, így ők jutottak be az alsó ági fináléba, ahol az iPon Esprt lesz az ellenfelük ma.

Az első pályán gyorsan nagy előnyt tudott kiépíteni a békéscsabai ötös, 9-3-ra húztak el támadóoldalon ellenfelüktől. Keycheat és zaraky vezetésével védőként sem okozott nekik sok gondot megtörni kriszgodékat, 13-8 után, 1-0-s előnnyel érkeztek meg a VVV által választott mapre. Várható volt, hogy a saját pickjét nem szeretnék elengedni Haxtraxék, remekül kezdtek támadóként. 9-7-re is vezettek, azonban itt elfogyott a lendület. Zsinórban elbuktak négy kört, ami egy hatalmas mentális löketet adott a BEE-nek. Bár az utolsó körökben még összejött a szépítés, nem lehetett elvenni a második pályát JIBéktől.

Mai nap menetrendje

A BEE óriási menetelésben van az alsó ágon, azonban az iPon Esport eddig csak a Rapid Ninjas ellen szenvedett vereséget, ott is úgy, hogy a második pályára végleg kifogyott a nafta s4id internetéből. Egy szórakoztató és izgalmas Bo5-ös szériára van kilátás, amelyben simán benne van az ötödik pálya.

A K&H MNEB kiemelt támogatója a Digitális Jólét Program és az MI Kihívás.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted melyik csapat nyeri a mai Bo5-öt?