Nagy bajban van a Star Wars Knights of the Old Republic remake

Nagy bajban van a Star Wars Knights of the Old Republic remake

A gondok óriásiak, a stúdió kirúgta művészeti igazgatóját és tervezési igazgatóját is.

Mióta tavaly a PlayStation Showcase-n bejelentették, hogy érkezik a 2003-as Star Wars Knights of the Old Republic remake-je a rajongók lázban égnek. Azóta már szinkronosan is kijött a kedvcsináló előzetes, azonban hiába várják fanok tűkön ülve a játékot, még egy ideig biztosan nem játszhatnak vele. Eredetileg 2022-re tervezte az Aspyr Media a megjelenést, ám most úgy tűnik, legkorábban 2025-ben érkezhet. A játékot a kezdetekben PS-exlúzívnak tervezték, majd később a PC-sek is megkapják.

Azonban a Bloomberg információi szerint a stúdió komoly problémákba ütközött. Rengeteg időt és pénzt szántak a véglegesített demóra, amivel bemutatták produkciós partnereiknek, a Lucasfilmnek és a Sonynak, hogy a három éve készülő projekt hol tart. A fejlesztők izgatottak voltak, és úgy érezték, hogy jó úton haladnak, ezért sokkolta őket az, ami ezután történt. A következő héten a cég kirúgta Brad Prince tervezési igazgatót és Jason Minor művészeti igazgatót. 

A stúdió vezetősége úgy véli, a demó nem felelt meg az elvárásoknak, ennek következményeként pedig leállították a munkálatokat, amíg az Aspyr meghatározza az új irányt, amin elindulhatnak, és kitalálják a következő lépéseiket. Aránytalanul sok pénzt és energiát fordítottak a demóra, és a projekt jelenlegi iránya nem fenntartható. Egy másik vitás pont lehet az ütemterv. A hírek szerint fejlesztés kezdetén az Aspyr azt mondta a munkatársaknak és a partnereknek, hogy a játékot 2022 végére fogja kiadni, ám ez évekkel csúszik. 

Májusban a Saber Interactive is beszállt a munkálatokba, de több Aspyr-munkatárs úgy gondolja, hogy hamarosan teljesen átvehetik az irányítást a projekt felett. A Knights of the Old Republic lett volna egyébként az egyik első modern Star Wars-konzoljáték, amelyet nem az eddigi kizárólagos licencjogokat birtokló Electronic Arts ad ki.

Te várod már a játékot?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te szereted a Star Wars Knights of the Old Republicot?

  • 20 %
  • 40 %
  • 40 %
  • 0 %
  • 0 %