LoL: Egyetlen hős van az új patchben, amelyik az

LoL: Egyetlen hős van az új patchben, amelyik az "OP-kategóriába" esik

Óriási a népszerűsége a dzsungelesnek, valamint a győzelmi arányai is kiemelkedőek.

A hatalmas méretű 12.14-es LoL-frissítés szerda hajnalban élesedett a szervereken, azóta már eltelt néhány nap, így nagyjából kezd körvonalazódni a régi-új meta. Az OP.gg statisztikai oldal alapján egyetlen egy olyan karakter van a jelenleg elérhető 161 között, amelyiket az "OP-kategóriába" sorolták be. A saját szerepkörében nincs még egy annyira hatékony dzsungeles, mint Diana, aki már régóta nem csak Yasuo mellett találja meg a számításait a League of Legends Platina feletti összecsapásain.

Diana, a dzsungel királynője

Az a furcsa helyzet alakult ki az elmúlt hetekben, hogy ismét alig-alig lehet AP-s erdészekkel találkozni a legrangosabb összecsapásokon. Viego, Trundle, Jarvan IV, Xin Zhao és Wukong az a néhány karakter, amelyik rendre felbukkan a topligákban. Solo Queue-ban kicsit változatosabb a meta, sok a Kayn, a Bel'Veth, valamint egyre nagyobb teret nyer Zac és Fiddlesticks. Van azonban egy karakter, amelyik mindegyiket megelőzni népszerűségben az EUNE Platinum+ mezőnyében.

Diana jelenleg 16,61%-os választási és 35,66%-os tiltási aránnyal rendelkezik ebben a régióban. Előbbi érték abszolút a legjobb, utóbbiban csak Bel'Veth előzi meg. Mindezekhez még társul egy 51,67%-os győzelmi mutató, amely összességében a versenytársak elé helyezi őt. Mivel több build is működik rá, ezért gyakorlatilag minden helyzetben megállja a helyét. A Hextech Rocketbelt segítségével könnyebb az engage és a menekülő ellenfelek levadászása, a Night Harvester a hatalmas burst sebzés kiosztásában jeleskedik. Ha nincs szükség full AP-ra, akkor nyugodtan lehet építeni egy off-tank buildet a Sunfire Aegis köré, akkor is hasznos tagja lesz a csapatnak a Hold bajnoka.

A négy topligában (LCK, LCS, LEC és LPL) összesen 12 alkalommal választották ki a nyári szezonban Dianát. Ezeken 66,7%-os győzelmi arányt értek el vele, ami ilyen kis minta mellett nem tekinthető relevánsnak. Az LEC-ben Jankos szavazta meg neki a bizalmat, a G2 lengyel junglere június 18-án a Rogue ellen hozta be Malrang Wukongjával szemben.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Neked melyik a kedvenc AP-s mitikus tárgyad?

League of Legends - Kifejezetten sótlan változtatást kap Ornn

A hegymély lángja nem egyszer csalt már mosolyt az arcunkra vagy volt késő esti Discord kvízek alapja egyedi tárgyneveivel, de a következő frissítéssel úgy tűnik ezt is elveszi majd tőlünk a Riot.