Késik az Intel Arc-videókártyáinak megjelenése, kérdéses a későbbi kártyák jövője

Késik az Intel Arc-videókártyáinak megjelenése, kérdéses a későbbi kártyák jövője

Egyre bizonytalanabb az Intel saját videókártyájának a jövője.

Áprilisban mutatta be először a nagyközönségnek az Intel az Arc Alchemist-videókártyákat, amellyel kapcsolatban olyan grandiózus terveket is hallhattunk már, hogy akár évente is piacra dobna új eszközöket a gyártó. Azok után pedig, hogy az IEM Dallas CS:GO-tornájának offline döntőjén egy konkrét darabot is bemutattak az eszközből, kevesen gondolhatták, hogy mostanra odáig jutott az Intel, hogy valószínűleg az Arc Alchemist lesz az utolsó VGA, melyet elkészítenek.

Kiszivárgott dokumentumok alapján ugyanis erre lehet következtetni. Egészen pontosan a dokumentumokban szereplő hiányokra, ugyanis ezekben nincs semmilyen leírt terv arra vonatkozólag, hogy mikor jelenhet meg a videókártya. Eredetileg 2022 augusztusának elején kerültek volna a boltok polcaira az első eszközök, most viszont több partnercég már-már úgy fogalmazott, hogy „fogalmunk sincs, mi történik", és nem látnak arra esélyt, hogy akár csak a harmadik negyedévben piacra tudnák dobni a kártyát. Egy másik fél ehhez csak annyit fűzött hozzá, hogy valószínűleg „kimarad ebből a generációból", ami megmagyarázná, hogy a megjelenés „túl sokára történik meg".

Ami pedig még rosszabbá teszi a helyzetet, hogy bár komoly terveket szövögetett egészen 2025-ig az Intel, ezek lehet, hogy végül meg sem valósulnak. A dokumentum szerint ugyanis a vezetőség komolyan fontolóra vette, hogy van-e értelme az Arc-kártyák újabb generációinak megtervezését, azaz véget vetnének az Intel videókártya-piacon való részvételi terveinek. Hogy végül mikor fog valóban megjelenni az első Intel Arc CPU, az továbbra is rejtély, bár Pat Gelsinger, az Intel elnök-vezérigazgatója szerint „a harmadik negyedévben" várhatók, az előbbiek alapján viszont kíváncsian várjuk, végül mit fog hozni a valóság.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted piacra fogja dobni valaha első kártyáját az Intel?