A Fortnite története: A titokzatos idegen és a rakéta

A Fortnite története: A titokzatos idegen és a rakéta

Ez fogadott minket a becsapódást követően.

A Season 3-nak sikerült még tovább fokoznia a Fortnite-ot körülölelő hype-ot. Így, hogy már minden eszközön egyaránt játszható volt, az izgalmas történetszál pedig végre beindult, az évad végén a gamerek nagy része azt találgatta, hogy vajon mi fogad majd bennünket a következő seaoson elején, miután az üstökös földet ér. A harmadik évadról az alábbi cikkben olvashatsz bővebben:

2018. május 1-én a elkezdődött a Season 4, és miután a szerverek elérhetővé váltak, játékosok tömege árasztotta Battle Royale-t, hogy lássák mekkora kárt okozott a zuhanó égitest. A meteor becsapódás előtt több darabra szakadt, így négy különböző területet is érintettek a töredékek. A legnagyobb darab Dusty Depot déli részét találta el, ezzel teljes mértékben megsemmisítve azt, csupán egy krátert hagyva a helyén – ekkortól viselte a Dusty Divot nevet. További találatok érték Tilted Towerst, a Prisont és Risky Reelst.

A Battle Pass fő témáját ezúttal a szuperhősök biztosították. Olyan skineket szerezhettünk mint a Carbide, a Valor és az Omega, amely igazán különlegesnek számított a a fejleszthető kinézete miatt.

Az Epic Games kreativitása továbbra is szárnyalt, ez pedig az érkező tárgyakon is látszott. A becsapódó meteor maradványaként megtalálhatóvá váltak a Hop Rocksok, amelyeket aktiválva antigravitációs képességre tehettünk szert. Továbbá ebben az évadban kerültek be az első ehető zöldségek és gyümölcsök, mint például az alma és a gomba. Természetesen hétköznapibbnak mondható tárgyak érkezéséből sem volt hiány, hiszen megjelent a szigeten a Jetpack, a Bouncer, a Drum Gun és még sorolhatnám. 

Az első járművel is ekkortájt találkozhattunk, ami nem volt más mint a bevásárlókocsi. Az alábbi galériában még több Season 3-as újdonságot találtok:

Hop Rocks

A galériáért kattints a képre!

Mindeközben a játékosok egyre gyakrabban különös eseményre lehettek figyelmesek. A Dusty Divotba csapódott meteort egy névtelen nyomozóiroda elkezdte feltárni, amihez beépítették az egész területet. Ugyanez a csoport járműveket küldött a többi kráterhez, hogy vizsgálódhassanak. 

Ezzel párhuzamosan a Prisont ért találat kiszabadított egy gonosz szuperhőst, akinek a neve Omega. Ő belekezdett egy olyan sereg toborzásába, amellyel elfoglalhatja a szigetet, de ezt a többi hős nem tűrhette, ezért összefogtak. A végső ütközetükre Tilted Towersben került sor, azonban később kiderült, hogy ez az egész csupán egy színjáték volt, és egy filmforgatáshoz használták fel a meteor által okozott helyzetet.

Dusty Divotnál található meteorból kiszabadult a The Visitor, aki egy a filmforgatásról megmaradt hatalmas rakétát, és az ügynökség által összegyűjtött Hop Rocksokat megszerezte, és készül velük valamire. Nem tudni, hogy a szigetet szeretné-e támadni, vagy csupán hazatérne. Nemsokkal ezután az összes TV készüléken visszaszámlálást láthattunk, amely 3 napról indult. A rakéta kilövésére július 30-án került sor, miközben az egész sziget a szirénáktól zengett. 

Az első élő Fortnite esemény kezdetét vette, amit az alábbi videóban tekinthettek meg:

Az eventet követően sem sikerült tisztázni a The Visitor pontos szándékait, azonban mindenképpen maradandót alkotott. Az egén tapasztalt repedés az elkövetkezendő napokban folyamatosan terjeszkedett, és további kisebb repedések Riftek – jelentek meg a pálya különböző pontjain, elszippantva egyes tárgyakat.

A Season 3 2018. július 12-én ért véget, mikor egy utolsó rés nyílt az égen, melyből homok és hó szivárgott ki.

Szintén ehhez a kimondottan mozgalmas évadhoz köthető a mai napig egyik legkedveltebb LTM-ünk, és az Fortnite első együttműködése is, az Infinity Gauntlet. Ebben a módban a mérkőzések elején megtalálható volt Thanos kesztyűje, amivel különleges képességekre tehettünk szert. Az alábbi videóban láthattok róla gameplay-t:

A negyedik évad dugig volt történésekkel, ami négy év távolságából visszatekintve kissé katyvasznak tűnhet. A Season 5 valamivel szolidabb lefolyású az eseményeket tekintve, de ott sem maradtunk izgalmak nélkül – többek között kiderült, hogy mit jelentett a résen át beszűrődő homok és hó.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Galéria

Kövess Minket!



Figyelemmel szoktad követni a Fortnite sztoriját?

  • 40 %
  • 20 %
  • 40 %