Ismét plagizáláson kapták az Activisiont

Ismét plagizáláson kapták az Activisiont

Te mit gondolsz az esetről? Szerinted is nehezen védhető?

Ez egészen hihetetlen: újabb plágiumváddal néz szembe az Activision. Múlt hónapban a Call of Duty: Warzone-ban a Floof Fury skinnel kapcsolatban derült ki, hogy az aranyos szamojéd-kinézet nem saját ötlet. Ezek után a mostani történet is rendkívül gyanús, szomorú és őszintén, még szánalmas is. Ezúttal a új Doomsayer skin körül akadtak gondok, mely a Call of Duty: Warzone-ba és a Vanguardba érkezett. A skin központi eleme egy világító, halványkék holografikus koponya egy laza, szürke csuklya alatt. A gond csak az, hogy ezt már láttuk valahol.

Méghozzá Dr Disrespect stúdiójának, a Midnight Society készülő játékában, a Deadropban. Aki megvásárolta a játék korai hozzáférési belépőinek első körét, megkapta a Variant státuszt, aminek köszönhetően kapott egy saját NFT-ül is szolgáló egyedi kinézetet. „A VisorCortex a Midnight Society-n belüli személyazonosságodként működik, és a közösségen belül és kívül is használható hitelesített avatárodként" - magyarázta a stúdió márciusban. Na, egy ilyenre hasonlít, de nem is akárkiére.

Ugyanis ez Robert Bowlingnak, a Call of Duty egykori kreatív stratégájának skinje, aki nem volt elragadtatva a másolattól. Felmerült az is, hogy az Activision csupán az Infinity Wardnál eltöltött időszaka előtt tiszteleg, de őszintén, főleg Bowling reakciójának tükrében, ez elég valószínűtlen. Ugyanis annyit írt ki Twitterre, hogy „Legalább nevezd el rólam".

Borzasztóan kellemetlen ez az Activision számára, egy ekkora óriáscég igazán lehetne annyira igényes, hogy nem mindenhonnan összeszedett skineket tesz be a játékba. Minden esetre egyelőre még nem kommentálták az esetet.

Te mit gondolsz róla?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted mi történt?

  • 88 %
  • 13 %