Féljétek a szörnyet: Mumus100 első magyarként felült a lengyel LoL-liga trónjára

Féljétek a szörnyet: Mumus100 első magyarként felült a lengyel LoL-liga trónjára

Minimális esélye volt arra az AGO Rogue-nak, hogy egyáltalán egy meccset valahogy elhozzanak a frissen megkoronázott Zero Tenacity ellen.

Történelmi győzelmet aratott a Zero Tenacity az AGO Rogue ellen az Ultraliga 2022-es nyári döntőjében. A tavaly még EBL-ben harcoló együttes először nyerte meg a lengyel első osztályú League of Legends-ligát, amely az alapszakasz alapján mindenképp bravúrnak számít. Nemcsak a Z10, hanem Szépvölgyi "Mumus100" Márió is első alkalommal ünnepelhette a megérdemelt trófeáját az ERL-régiók második legerősebb bajnokságában. A fantasztikus siker remek előjel a hamarosan induló EU Masters 2022-es nyári szakasza előtt, ahol a főtáblán izgulhattok Mumusért és Bluerzorért.

AGO Rogue vs Zero Tenacity (0-3)

A korábbi EU Masters-bajnoknak esélye sem volt a Z10 ellen, főleg Ryuzaki emelkedett ki a szerb székhelyű együttesből. A jungler három alkalommal jutott Trundle-höz, amely az AGO edzői stábjának draft során hozott döntéseit megkérdőjelezi bizonyos mértékig. A döntő MVP-jének választott idéző összességében 16 killt, 31 támogatást és mindössze 6 halált gyűjtött be, a 7,8-es KDA jól mutatja, ki volt az erdő egyedüli ura.

Egyedül az utolsó mérkőzésen tudták magukhoz ragadni az irányítást promisq-ék, azonban a Nexust vérrel és verítékkel képes volt egyben tartani a legnehezebb pillanatokban a Zero Tenacity, hogy a szorult helyzetből fordítsanak egy hatalmasat. Mumus100 ezzel első magyar játékosként megnyerte az Ultraligát, két Gangplank és egy Gwen irányításával remekül helytállt Sinmivak ellen a fináléban. Teljesen megérdemelten várhatja lengyel bajnokként az EU Masters csoportköreinek indulását a Z10, mindenképpen kövessétek majd Mumusék összes mérkőzését a magyar streamen.

Még egy magyar idézőnek van esélye történelmet írni, a jövőre már LEC-ben harcoló Team Heretics, azaz Bluerzorék augusztus 20-án este játszanak a spanyol liga döntőjében. Ellenfelük az LEC-veteránokat felsorakoztató Giants lesz, akik egyszer már legyőzték legnagyobb riválisukat a playoffban. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted Mumusék meddig jutnak az EU Mastersen?