Túlélőcsomag a 2022-es nyári EU Mastershez: Minden infó egy helyen

Túlélőcsomag a 2022-es nyári EU Mastershez: Minden infó egy helyen

Szeptember 25-éig tart az EU Masters 2022-es nyári szezonja, két magyar játékosnak, Bluerzornak és Mumus100-nak szurkolhattok a tornán.

A Riot Games ismételten megrendezi az EU Masterst, az ERL-régiók legerősebb LoL-csapatait tömörítő bajnokságot. A 2022-es nyári szezonban Subicz "Bluerzor" Dániel és Szépvölgyi "Mumus100" Márió képviseli Magyarországot, nekik szurkolhattok a következő hetekben. A Play-In és a főtábla mérkőzéseit ezúttal is magyar nyelven élvezhetitek, a lolesports.com felületén, az esport2tv Twitch-csatornán, valamint az Esport1.hu oldalán nem maradtok le a legizgalmasabb pillanatokról. Az alábbi gyűjtőcikkben minden információt megtaláltok a 2022-es EU Masters nyári szezonjáról.

Bluerzor-interjú magyar nyelven a csoportkörök után

Csoportkörök

Rögtön a nyitónap szurkolhattatok mindkét magyar játékosnak, azonban csak egyikőjük kezdte meg jól a hatmeccses menetelést. A folytatásban újabb vereségek csúsztak be mumuséknak, miközben Bluerzorék 2-1-gyel a "C" csoport második helyén találták magukat az első félidő végén. A főtábla Bo1-es szakaszának utolsó hetében minden nap egy-egy csoport került képernyőre. Először a GameWard és a Dusty remeklését követhettétek élőben, majd jött a végső győzelemre is esélyes LDLC OL, akik az X7-nel együtt jutottak tovább a rájátszásba. Bluerzorék egy újabb 2-1-es futást produkáltak, így a Team BDS Academy mögött, csoportmásodikként lesznek ott a kieséses szakaszban.

Tavaszi visszatekintés, avagy rövid felzárkóztatás a nyári szezonra

Néhány hónappal ezelőtt történelmi győzelmet arattak Rekklesék, a Karmine Corp back-to-back-to-back emelte magasba az EUM-trófeát. A francia liga dominanciáját mi sem mutatta jobban, mint az, hogy az elődöntőben három együttest delegált az LFL. A 2022-es második EUM-szezonban a címvédés biztosan nem valósulhat meg, ugyanis a KC elvérzett a GameWard ellen az LFL nyári rájátszásában egy viszonylag egyoldalú párharcban.

EU Masters 2022 nyári szezon menetrendje

A legfontosabb dátumokat már most érdemes felvésni a naptárba.

  • Play-In csoportkörök: Augusztus 24-25.
  • Play-In kieséses szakasz: Augusztus 27.
  • Főtábla csoportkörei: Augusztus 29. és szeptember 1-je között, valamint szeptember 5. és 8. között
  • Negyeddöntők: Szeptember 15-18.
  • Elődöntők: Szeptember 21-22.
  • Döntő: Szeptember 25.

Subicz "Bluerzor" Dániel, a legjobb magyar dzsungeles

A Team Heretics junglere elképesztő teljesítményt nyújtott a spanyol liga nyári alapszakaszában, sőt a rájátszásban sem lassított. A Giants legyőzésével eldőlt, hogy az EU Masters 2022-es nyári szezonjában a főtábla csoportköreiben kezdheti meg nagy menetelését az az együttes, amelyik jövőre már az LEC-ben harcolhat a legnagyobb európai csapatokkal. Bluerzor a Giantsszel még egyszer találkozott, azonban a végeredmény ugyanúgy alakult, mint néhány nappal korábban. A legjobb magyar dzsungeles először nyerte meg a spanyol bajnokságot, a Heretics nagyon jó előjelekkel várhatja az EU Masters további küzdelmeit.

Szépvölgyi "Mumus100" Márió, aki megtalálta a helyét a lengyel ligában

A Zero Tenacity felső ösvényes idézője tavasszal már megvillantotta oroszlánkarmait az EU Mastersben, azonban nem jött össze a továbbjutás a Play-Inből. Nyáron azonban sikerült szintet lépni, a Z10 kiharcolta már az Ultraliga rájátszásában azt, hogy az EUM-en a legjobb 16 között kezdhessenek. A jó előjelek adottak a topos számára, ugyanis történelmi 3-0-val lemosták a Szurdokból az AGO Rogue-ot a lengyel liga döntőjében, így frissen megkoronázott bajnokként készülhetnek a nemzetközi tornára.

Mindkét magyar tehát ott van a főtáblán, innentől már csak az a cél, hogy minél tovább jussanak a nagyon erős mezőnyben. Az ellenfelek között ott lesznek az NLC, az LFL, a Prime League, az LVP SL, az Ultraliga, a PG, az EBL és az EUM Play-In legerősebb ötösei, velük kell majd felvenni a kesztyűt Bluerzornak és Mumus100-nak.

Play-In

A csoportokat kisorsolták a szervezők, innentől minden a csapatokon és a játékosokon múlik. A 16 együttesből csak 4 örülhet majd szombaton, amikor eldől a Bo3-ak után, hogy kikből állhat össze a végső mezőnye a főtáblának. A Play-Inben érdemes lesz odafigyelni az előző három EUM-szezon bajnokát kiejtő GameWardra, a négy ex-LEC-játékossal harcoló Vitality.Beere és a Kryze-Dan top-jungle duóra épülő JD|XL-re. Végül a papírforma többnyire beigazolódott, a VITB, a GW, az SK Gaming Prime magabiztosan jutott tovább a főtáblára. Az Anorthosis Famagusta Esports első görög együttesként kvalifikált a top 16 klub közé, miután 2-1-re legyőzték portugál ellenfelüket a kritikus Bo3-ban.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted összejöhet a Team Heretics vs Zero Tenacity finálé?