SIUUUUU: Bluerzor megcsinálta, ott a történelmi spanyol LoL-bajnoki cím!

SIUUUUU: Bluerzor megcsinálta, ott a történelmi spanyol LoL-bajnoki cím!

Egészen hihetetlen szériában győzte le a Team Heretics a Giantset.

Minden magyar League of Legends e-sportot kedvelő extázisban várhatta az LVP SL 2022-es nyári döntőjét, a két legerősebb spanyol csapat Bo5-ös párharcát. Az egyik oldalon ott volt a Giants, soraiban Maxlore-ral (ex-Misfits), Jiizukéval (ex-Vitality, ex-Evil Geniuses) és Advienne-nel (ex-EXCEL), a másikon az a Team Heretics, amelyik soraiban tudhatja az ERL-régió egyik legtehetségesebb lövészét (Jackspektra), valamint a legjobb magyar dzsungelest, Subicz "Bluerzor" Dánielt. Bár a Heretics stratégiai csapatának feje kijelentette, hogy a spanyol identitás megteremtésén dolgoznak majd az LEC-ben jövőre, azonban a Misfits Gaming helyére érkező együttesnél egy ilyen ötöst nem kipróbálni Európa legrangosabb ligájában bűn lenne. A magyar srác és norvég csapattársa vezetésével a Team Heretics megnyerte a nyár legfontosabb szériáját, ők lettek a frissen megkoronázott spanyol bajnokok. A történelem során először ülhetett fel az egyik legerősebb ERL-liga trónjára Bluerzor, aki egyben az első magyar idéző, akinek sikerült elérni ezt a hatalmas sikert.

Giants vs Team Heretics (1-3)

Alsó ágról érkezett meg az első összecsapásba a Team Heretics, azonban az első percekben érződött csak az, hogy a riválisa jobban felkészült erre a párharcra. Sikerült Zwyroót hatástalanítani, de Bluerzorral nem tudtak mit kezdeni. Remek topos érkezés után hatalmas stratégiai előnyt szerzett a Heretics, a Hírnök segítségével dőltek a tornyok, az aranyelőny a magyar idéző oldalára került. Innen nem volt igazán visszajöveteli lehetősége Maxlore-éknak, próbálták lassítani a meccset, de a vereséget nem tudták elkerülni.

A második mérkőzés jóval szorosabban alakult, végig fej-fej mellett haladtak a győzelem felé az együttesek. A Giantsnél Jiizuke és Keduii vitte a hátán a csapatot, a másikon Bluerzor 5-0-val kezdett be Wukonggal. A végletekig kiélezett harcok végül szép lassan megtörték az alapszakasz bajnokát, a legfontosabb pillanatokban nem tudtak igazán jó döntéseket hozni. A 31. percben egy katasztrofális kimenetelű Baron Nashor körüli harcba kényszerítették Maxlore-ékat, akik végül a buffot sem tudták elhozni, sőt ászolták őket. Ez volt az a fordulópont, ahonnan a Heretics átvette az irányítást, amit nem is engedtek ki a kezükből.

Nagyon nehéz helyzetbe került a Giants, de nem adták fel a küzdelmet. A harmadik ütközetben kifejezetten hatékonyan tudták kontrollálni Jackspektrát, valamint Zwyroo sem tudott igazán scale-elni Azirjával. Bluerzor hozta a kötelezőt a dzsungelben, de viszonylag simán, 26 perc alatt szépítettek Keduiiék.

Aztán jött az a mérkőzés, amely lezárta a párharcot, ugyanis a második bajnoki pontot nem engedte ki a kezéből a Team Heretics. Bluerzor remekül forgatta bunkósbotját Trundle-ként, a 200 évnyi fejlesztéssel a háta mögött Jackspektra Apheliosa egyedül hozott le egy óriási csapatharcot. A magyar-norvég tengely parádézott, a spanyol liga trófeája teljesen megérdemelten került annak az együttesnek a vitrinjében, amelyben egyetlen hazai játékos sem (!) szerepelt. Egy ütős európai mixet raktak össze, amely képes volt mindenkit maga mögé utasítani.

Bluerzor spanyol bajnoki címet, Mumus100 lengyel liga győzelmet ünnepelhetett ezen a héten. A két magyar srác óriási formában van, a jövő hét szerdán induló EU Mastersen mindenképpen kövessétek majd a menetelésüket!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted ki volt a döntő legértékesebb játékosa (MVP)?