R6S: Eufórikus állapotban a Rogue a Berlin Majorön aratott győzelemük után

R6S: Eufórikus állapotban a Rogue a Berlin Majorön aratott győzelemük után

Ennél jobb döntőt, nem is kívánhattunk volna!

A Rogue legyőzte a FaZe Clan csapatát a berlini Six Major utolsó, mindent eldöntő mérkőzésén, ami a legszorosabb, legizgalmasabb nagydöntő lett, amit valaha láttunk profi R6S-versenyen. Összesen 5 pályát játszottak a csapatok, amiből hármat maximum overtime-ok zártak le. 

Ha mindez nem lenne elég, ennek a meccs valóságos története volt, ez az a meccs, amire minden R6S-rajongó emlékezni fog. William "Spoit" Löfstedt a magasba emelhette legelső nemzetközi trófeáját, alig hónapokkal a 18. szülinapja után, míg Juhani "Kantoraketti" Toivonen megnyerte a második Major tornáját is. Leon "LeonGids" Giddens szintén reflektorfényben volt mivel a szülinapján vezette győzelemre a csapatot.

Több mint 1000 nap után, ismét Európa van a csúcson, már ami az R6S-t illeti. A Rogue a régió első nemzetközi győzelmét szerezte meg 2019. szeptembere óta, miután a Natus Vincere nyert Tokoname-ben. Bár néhol úgy tűnt, hogy a Rogue összeroppan a nyomás alatt a döntőben, végül felül tudtak kerekedni önmagukon és ellenfelükön is. A FaZe Clan nyerte az első pályát, egy maximum overtime után, Villán viszont ki tudott egyenlíteni a Rogue, még egy óriási brazil előny után is.

„Amikor 1v2-t csinált az 1v4-ből, már tudtam, hogy nyerni fog. Ez az energia lendített minket előre. Ő a clutch király!" - vallotta be LeonGids egy meccs utáni interjúban a SiegeGG-nek.

Egy újabb pályát nyert a FaZe egy maximum hosszabbítás után, ezúttal Skyscraperen, ahonnan Bankra vezetett tovább az út. A FaZe csapata nyilvánvalóan jegyzetelt a Rogue XSET elleni veresége közben, az ő taktikájukat követték miután kibannolták Echo-t, ezzel megakadályozva Deapeket az információgyűjtéstől. 

„Még ha hasonló dolog is történik, akkor is készen állunk a játékra." - mondta LeonGids, aki a csapat könnyű alkalmazkodó képességét dicsérte.

Végül a Rogue nyerte Bankot 7-5-re, annak ellenére, hogy sokan a FaZe-t tartották itt abszolút esélyesnek és ezen a pályán esélyt sem adtak az EU ötösnek. Az ötödik pálya Clubhouse lett, amin továbbra is nyilvánvaló volt, hogy mennyire kiegyenlített a két csapat. 14 kör után is egyenlő volt az állás, 7-7-nél mindkét csapatot egyetlen egy győztes kör választotta el a győzelemtől, ugyanis ezen a Major-ön nem volt végtelen hosszabbítás. 

„Nem éreztem semmilyen nyomást. Talán azért, mert bíztam a csapattársaimban, tudtam, hogy brutálisak és nyerni fogunk, akkor is ha ugyanúgy játszunk mint eddig." - mondta Cryn.

 A 8-7-es, Clubhouse-on aratott győzelmük után a Rogue-ot koronázták aznap este a Berlin Major győztesévé. Spoit az MVP címet is elnyerte, míg Cryn egy kiemelkedően értékes játékos címet kapott. Innentől már csak egy kérdésünk van, meddig tudja tartani a dominanciáját a Rogue?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!