Véget értek az RMR-selejtezők, ők jutottak ki a Major tornácára

Véget értek az RMR-selejtezők, ők jutottak ki a Major tornácára

Már csak arra várunk, hogy kijut-e az EG vagy sem – és össze is áll a mezőny!

Tegnap este megkerült az utolsó két csapat is Európában, ezzel a régió számára lezárultak IEM Rio Majort megelőző RMR-ok selejtezői. A csapatok pontos beosztása még nem ismert, azaz nem tudni, ki melyik EU RMR-on indul. Ami biztos, hogy nem maradunk magyarok nélkül ezúttal sem, hiszen torzsi a MOUZ, kory a Sangal színeiben fogja képviselni hazánkat, csak úgy, mint az Antwerpen Major előtti RMR-okon tavasszal.

Az EU RMR-ok utolsó két résztvevője a smooyával és MICHUval játszó Benched Heroes, valamint a sokadik iterációját élő GamerLegion lettek tegnap este a lengyel Illuminar, illetve a Dosiat is sorai közt tudó Forward ellen. Külön érdekesség, hogy a GamerLegion azzal a siuhyval játszott, akit egyébként a MOUZ NXT-hez köt szerződés – biztosan el kell igazolnia, ha játszani akar az RMR-on.

A hétvégén az ázsiai bontott régiók közös selejtezője is lement, így kialakult az ő RMR-juk végső mezőnye. Nagy meglepetésre lemaradt az ausztrál Encore, hiába kérték fel AZR-t és Gratisfactiont is az ORDER elleni meccsre. Még nagyobb hiányzó azonban a TYLOO, akik rendszeres résztvevői a Majoröknek már fél évtizede, de most nem tudták megismételni a korábbi sikereket.

Ezzel egyidőben a dél-amerikai selejtezők is véget értek, így kezd összeállni az amerikai RMR mezőnye is. Már csak négy észak-amerikai ötös hiányzik ahhoz, hogy kitöltsék a tengerentúli helyeket – ezen selejtezőkre a héten kerülhet sor. A legnagyobb figyelem ezért most az EG-t övezi, akiknek kötelező összehozniuk egy jó eredményt ebben a mezőnyben.

EU RMR csapatok: FaZe, Spirit, NIP, Cloud9, MOUZ, NAVI, ENCE, BIG, Outsiders, Heroic, Vitality, Sprout, Bad News Eagles, G2, Falcons, Aurora, OG, fnatic, K23, forZe, Monte, Eternal Fire, Sangal, B8, FANTASY, ECSTATIC, SAW, Astralis, HEET, 1WIN, Benched Heroes, GamerLegion

Amerikai RMR csapatok eddig: FURIA, Imperial, Complexity, Liquid, Gaimin Gladiators, 00Nation, MIBR, paiN, Squirtle Squad, O PLANO, ARCTIC, Isurus (még négy észak-amerikai hely kiadó)

Ázsiai RMR csapatok: Rare Atom, ORDER, IHC, JijieHao International

Borítókép: HLTV/brcho
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!