LoL: Új ligát indíthat a Riot Games, a mezőnyben már ott a G2

LoL: Új ligát indíthat a Riot Games, a mezőnyben már ott a G2

Egy újabb szintre emelné a League of Legends e-sportot a Riot Games.

A tegnapi nap bejelentette a G2 Esports, hogy új csapatot indítanak League of Legendsben. A G2 Hel keretében ott van Caltys a lövész pozícióban, akivel találkozhattatok az EBL 2022-es tavaszi szezonjában, ugyanis a fiatal idéző néhány mérkőzésen a Valiance PRO GAMING csapatát erősíti. A G2 női LoL-csapatának leleplezése után rögtön elindultak a pletykák, amelyek egy globális női LoL-ligáról szólnak. A Riot Games VALORANTban már lefektette az alapokat Game Changers néven, valami hasonlóra lehet számítani majd a világ legnépszerűbb MOBA-játékában is.

Női League of Legends e-sport

Hiába létezik a LoL már több mint egy évtizede, igazán nem tudtak betörni a nők a legnagyobbak közé. Próbálkoztak néhányan az akadémia csapatokon keresztül felkapaszkodni a topligákba, de egy-két kivételtől eltekintve (az LCS első női játékosa, Remilia vagy Júlia "Mayumi" Nakamura, aki a brazil INTZ-ben töltött be támogató szerepet) ezek a kísérletek hamar kudarcba fulladtak. Nem lehet szó nélkül hagyni a Vaevictis Gaming csapatát, akik az orosz ligában alkottak emlékezetest, igaz, sajnos negatív értelemben.

A pletykák szerint a Riot Games égisze alatt egy egész bolygóra kiterjedő női League of Legends ligarendszer kiépítése zajlik, amely a női e-sportolóknak nyújtana versenyzési és kitörési lehetőséget. Ha ez tényleg megvalósul, akkor nem véletlen, hogy az Ocelote vezette G2 most igazolt le egy ütős ötöst.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted lesz valaha LEC-szintű női LoL-liga Európában?