R6S: Indul a nosztalgia vonat, ilyen volt a régi Siege

R6S: Indul a nosztalgia vonat, ilyen volt a régi Siege

A Jager ACOG-ot örökké a szívünkben őrizzük.

Ahogy telik az idő, egyre inkább észrevesszük, hogy az amit régen megszoktunk ma már furcsának tűnik. Sok új pályát, sok új operátort és rengeteg reworköt láttunk már a Rainbow Six Siege-ben, egyértelmű, hogy ma már teljesen más a játék, mint anno, a kezdetek kezdetén volt. Összeszedtünk most néhány olyan pillanatot ami egész biztosan ismerős lesz a veteránoknak, az újoncoknak pedig érdekes lehet visszatekinteni az R6S-történelemre.

Oregon laundry hatch és az átütött fal

Erre a pillanatra csak akkor nem emlékszel, ha egyáltalán nem játszottál Oregon régi verzióján. A rework 2020 elején érkezett meg, immár több mint két éve nem találkoztunk ezzel a taktikával. Mindannyian emlékszünk, hogy milyen fontos volt ezt a hatchet mindenáron zárva tartani, ugye? Kaid tűnt a legjobb választásnak anno, az electroclaw ugyanis egész biztosan megakadályozta az áttörést, legalábbis papíron.

Valójában ez egyáltalán nem így működött. Volt egy egyszerű megoldás, aminek a segítségével Thatcher nélkül is ki lehetett nyitni a hatchet. Egy Thermite charge-ot kellett rakni a mellette lévő fal oldalára, aminek a robbanása elpusztította ezt a reinforcot is. Ezért a védők legtöbbször gyorsan átütötték ezt a falat, mielőtt ellenfeleik megerősíthették volna. 

Clubhouse garázs létra

A Clubhouse rework előtt bármilyen secure area kör a végtelenségig tartott ezen a helyen. A védőknek és a támadóknak is nagyon nehezen volt elérhető ez a létra, egyik oldalon sem lehetett megközelíteni anélkül, hogy az ellenfélnek ne tűnne az fel. A rework után a létrát egy lépcsőre cserélték, amin ma is játékosok ezrei másznak fel az emeletre.

Az a bizonyos drón lyuk Chaleten

Alighanem rengeteg emléket idéztem most fel ezzel a képpel. Minden támadó tudta, hogy itt előbb kell lehasalni, mint drónozni és minden védő tudta, hogy messze el kell kerülni ezt a lyukat. A védők általában valamilyen pajzsot vagy Jager ADS-t raktak a környékre, hogy a támadók ne használhassák ezt a helyet könnyű gyilkosságok megszerzésére. Sokszor előfordult az is, hogy a támadók külön erre a spotra fókuszáltak, annyira fontos volt ez a lyuk.

Az igazán szemfülesek még a gránátokat is észrevehették IQ kezében. Extra pont.

Jäger, Bandit és SMG-11 ACOG

Szerintem, ha bármelyik veterán játékost megkérdezzük erről a régi helyzetről, mindenki ugyanazt felelné. Hiányzik ez a kiegészítő az MP7-ről és a 416-C-ről. Smoke veszítette el először ezt a kiváltságot, az SMG-11-ről még 2016-ban, az Operation Red Crow startjakor lekerült az ACOG. Jäger fegyvere is extra halálos volt ezzel a távcsővel, amit el is vettek tőle az Operation Blood Orchid elején, illetve Banditot is megfosztották tőle ugyanebben a szezonban. Azóta is sokaknak hiányzik.

Renownt költöttünk a kiegészítőkre

Végül de nem utolsó sorban, a kor amikor a legnehezebb választások kerültek elénk. Minden egyes fegyverkiegészítő renownba került, általában 180 és 200 renownt költöttünk ezekre. Mindig csak azokat választottuk ki, amik épp a meta legfontosabb részei voltak, így próbáltunk meg operátorokra spórolni. Ezt aligha sírja vissza bárki.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!