Kiderült néhány részlet arról, hogy miért törölték a Gyűrűk Ura MMO-t

Kiderült néhány részlet arról, hogy miért törölték a Gyűrűk Ura MMO-t

Amennyiben érdekel, hogy halad a Gyűrűk Ura MMO, és milyen volt a hangulat a Tencent és az Amazon között, a fenti kép hátterében láthatod.

Mi történik, ha a világ egyik legnagyobb licencét a világ két legnagyobb vállalatának adjuk? Hát semmi jó. A közhellyé fásult mondás, miszerint nem fér meg két dudás egy csárdában ismét bizonyította, hogy nem véletlenül alakult ki. Az ego-kérdés, a hatalmi harc romba döntött egy várva várt, nagy hype-ot kapó, ígéretes projektet. Megérte? Nekik úgy tűnik, igen. A közösségnek már nem olyan biztos.

Tavaly hirtelen törölték a rejtélyes Gyűrűk Ura MMORPG-t, miután az Amazon és a Tencent összevitázott. Akkor sok részletet nem tudtunk meg a nézeteltérésről, ami idáig vezetett, most azonban az Amazon Games elnöke, Christoph Hartmann megtörte a csendet és elárulta az ő szemszögüket. Hartmann elmondta, hogy a Tencent – a világszerte befektetésekkel rendelkező kínai techóriás – bevonása után a játék fejlesztése annyira bonyolulttá vált, hogy az Amazon úgy döntött, inkább ejti az egészet. Egyszerűen túl nagy cégek voltak ahhoz, hogy igazán partnerekké váljanak. Elég őrülten hangzik nem?

Azt tudtuk korábban is, hogy Amazon eredeti megállapodása a LOTR-MMO-val kapcsolatban a hongkongi Leyou céggel történt. Azonban a Tencent felvásárolta a céget 2020 decemberében. Ennek következtében a licenceket birtokló Middle-earth Enterprises felmondta a szerződést a jogokkal kapcsolatosan. Emiatt új megállapodást kellett kötni. Csakhogy ez nem sikerült a két óriásnak. Ennek oka az volt, hogy nem tudtak megegyezni arról, hogy kihez kerüljenek a jogok. Egyik fél sem engedett, Hartmann szerint az, hogy a Tencent birtokolja a licencet, az Amazon pedig fejleszti a játékot, nem volt elfogadható, ezért inkább kiszálltak.

Azóta természetesen mindkét fél éli az életét, és sikert sikerre halmoz. A kínaiak egyre több céget vásárolnak fel, míg az amerikai megavállalat azóta több sikeres MMO-t dobott piacra, elég a New Worldre vagy a Lost Arkra gondolni. A számokon felbuzdulva úgy döntöttek, hogy ezen az úton szeretnének továbbhaladni. Az már más kérdés, hogy a nagy nézettséget generáló Gyűrűk Ura-sorozat mellé nem jönne-e jól számukra egy LOTR-játék is. A rajongóknak azonban nem kell csüggedniük, van alternatíva, például a Gollum, de a Take-Two is dolgozik Gyűrűk Ura-játékon.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te sajnálod, hogy törölték a projektet?

  • 83 %
  • 17 %