EPL szupervasárnap: A FaZe szerezte meg az utolsó kiadó helyet Máltán

EPL szupervasárnap: A FaZe szerezte meg az utolsó kiadó helyet Máltán

Az MIBR is megszerezte egyetlen győzelmét tegnap este, igaz, megizzadtak az előző napokon boxzsákként használt FTW ellen.

Az ESL Pro League B csoportjának utolsó játéknapján, avagy a szupervasárnapon a G2 biztosította első helyét a zsinórban ötödik, Outsiders felett aratott győzelmével (Inferno 16:2, Ancient 19:16), a FaZe leszámolt a BIG-gel (Dust2 16:11, Nuke 16:11), az MIBR pedig megszerezte első és egyetlen győzelmét a csoport boxzsákja, az FTW ellen (Vertigo 16:12, Nuke 19:17). Az eredmények alapján a G2 a rájátszás első körét átugorva rögtön a negyeddöntőkbe került, míg a FaZe és az Outsiders egy lépéssel hátrébbról ugyan, de folytathatják a küzdelmet a Pro League bajnoki címéért.

Mint tegnapi cikkünkben is írtuk, négy lehetséges kimenetele volt a szupervasárnapnak. A továbbjutást érő helyért még az utolsó pillanatig versengett egymással a FaZe és a BIG. Végül a felvázolt forgatókönyvek közül az első, legegyszerűbb valósult meg: a G2 és a FaZe megnyerték a meccseiket, tehát karriganék maradhattak talpon, tabseNék távoztak a szigetről.

A G2 ötödik csoportkörös győzelméhez ezúttal NiKo és huNter is hozzájárultak a fiatal m0NESY mellett, ez a trió pedig egyre veszedelmesebb, ha mindannyian egyszerre kapcsolnak magasabb fokozatba. Ezt láthattuk Infernon is, ahol a domináns, 13:2-es első félidő után esélye sem volt Jaméknek. Ancientön úgy tűnt, ugyanezt láthatjuk megismétlődni az Outsiders szemszögéből, ám a 12:3-as félidő sem volt elég nekik a pálya lezárásához, a G2 visszajött. Sőt, mi az hogy visszajött, visszavágott! A mérkőzés végül hosszabbításban dőlt el és a G2 2-0-val, kiütéssel nyert.

Ezzel párhuzamosan zajlott a FaZe és a BIG találkozója, ami mindkét pálya ugyanazt a forgatókönyvet követte: megérkezik a BIG, megszorongatják a FaZe-t, egy ponton jelentős előnyre tesznek szert és a FaZe-nek izzadnia kell, hogy szorosabbá váljon a félidő, nagy nehezen 6:9-ig jutnak, majd a térfélcsere után godmode-ba kapcsolnak a FaZe-játékosok és kiterítik egy 10:2-es félidővel a németeket.

A BIG egyértelműen játékban volt a győzelemért mindkét pálya (Dust2 11:16, Nuke 11:16) első félidejében, de a FaZe sztárjainak erejével nem tudtak versenyre kélni a kulcsfontosságú pillanatokban. Remek példa erre, hogy Dust2 második félidejében ropz kétszer is clutch-helyzetbe került és meg tudta nyerni ezeket: az egyik egy 17 HP-s 1v2 volt az AWP-vel, a másik pedig egy 1v3 ACE-kör!

A B-CSOPORT tabellája

Forrás: HLTV

KÖZVETÍTÉS

Az ESL Pro League 16. szezonja szerdán folytatódik a C-csoporttal. Kövessétek élőben, magyar nyelven az Esport1TV Twitch csatornáján vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén!

Borítókép: ESL
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!