A Complexity a C-csoport éllovasa lett Máltán

A Complexity a C-csoport éllovasa lett Máltán

Érdekesen alakul a Pro League a héten, miután már csak a lenézett amerikaiak mérlege hibátlan.

Az ESL Pro League C csoportjának második játéknapján az Astralis 2-0-ra legyőzte az IEM Köln után revansra vágyó MOUZt (Inferno 16:7, Nuke 16:14), a Complexity kényelmesen megverte a HEETet (Nuke 16:8, Overpass 16:12), a Heroic pedig megszerezte első győzelmét az első napon még domináns ENCE ellen (Ancient 16:13, Vertigo 16:10). A Complexity így már 2-0-ra áll a csoportban és az első helyet foglalja el, ami teljesen váratlan fordulat a többi nevet látva, de úgy tűnik, hogy a junior–hallzerk-csere kezd beérni.

Az Astralis MOUZ elleni győzelmében a sokat ekézett Farlignak volt kulcsszerepe, pontosan úgy, mint Kölnben is. A dán AWP-s egy remek Inferno után magabiztos volt Nuke-on is, míg közvetlen mouzos ellenfele, torzsi, nem tudta tartani vele a lépést. Infernon a második félidőt látva nem is volt kérdés, hogy melyik a jobb csapat pillanatnyilag. Nuke szerencsére szorosabb volt, viszont a védőként elért 11:4-es vezetést nem tudta kiaknázni a korábban sokat dícsért T-oldalával a MOUZ, így a dánok visszajöttek, fordítottak és nyertek.

A Complexity győzelme egy egyoldalú Nuke-kal indult, ahol a T-oldalukra nem volt ellenszere a franciáknak. Overpasson szintén erősek voltak támadóként, de egészen 11:11-ig nem tudták lerázni a HEETet magukról. Ezután Grim anti-eco ACE köre adta meg nekik a kellő magabiztosságot ahhoz, hogy végül egy kaotikus körben megnyerjék a pályát és a szériát.

A Heroic és az ENCE találkozója ezek után remek lezárása volt a napnak. A dán irányítók csatáját ezúttal cadiaN nyerte meg, miután Ancientön T-oldalt nyertek, majd CT-oldalon is tudták tartani a lépést az ENCE-szel, mígnem jött a lehetőség, hogy az utolsó négy kört bezsebelve elcsaklizzák a pályát Snappiéktól. Mindez nagyban köszönhető TeSeS játékának. Vertigon egy domináns védelemmel úgy tűnt, gyors véget érhet a széria. A 12:3-as vezetés azonban veszélybe került, mert nem tűnt túl ihletetnek a T-oldaluk és az ENCE több játékosán is nehezen mentek át. Végül sikerült egyesével beszúrni a szükséges köröket és még időben odaérni a célvonalhoz, de közel volt, hogy az ENCE visszajöjjön a meccsbe.

A C-CSOPORT ÁLLÁSA A 2. NAP VÉGÉN

Forrás: ESL

MENETREND, KÖZVETÍTÉS

Az ESL Pro League 16. szezonjának C csoportját az Esport1TV Twitch csatornáján vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén követhetitek az alábbi menetrend szerint:

09.16. - péntek
12:30 - Astralis vs HEET
16:00 - Heroic vs Complexity
19:30 - ENCE vs MOUZ

Borítókép: ESL
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!