Visszatér a Virtus.pro név a versenyekre?

Visszatér a Virtus.pro név a versenyekre?

Egy új befektető és vezérigazgató lehet a megoldás a Virtus.pro minden problémájára?

A Valve által kezelt, hivatalos Dota 2 DPC-rangsoron Outsidersről Virtus.pro-ra változott a csapat neve – vette észre a Dexerto. A lap szerint ez összefüggésben állhat azzal, hogy nemrég egy örmény befektető érkezett az orosz céghez. Noxville szerint a csapat változtatta meg a saját nevét a játékon belül és a Valve nem biztos, hogy észrevette ezt.

A Virtus.pro szervezete mindeközben az Escorenewsnak adott kommentben ismerte el, hogy Aram Karamanukyan lett a szervezet CEO-ja, aki megszerezte a Virtus.pro védjegyet is. Továbbá kijelentették, hogy a csapataik „kizárólag” a VP brandje alatt fognak versenyezni a jövőben.

A Virtus.pro körüli változások azt jelenthetik, hogy a szervezet képes volt kikerülni az orosz-ukrán háború miatti szankciókat. Arról viszont egyelőre szó sincs, hogy az oroszok eladták volna a VP-t – ezt sugallja az Escorenewsnak adott komment is. A VP tehát továbbra is a VK cégcsoportjának része és ezért a Sogaz nevű orosz állami cég többségi tulajdona a legjobb tudomásunk szerint. A Sogaz 2022. március 1-jén került fel az Európai Unió szankciós listájára.

Ha eladták volna a Virtus.pro-t, akkor a VK-nak be kellene számolnia erről, mert egy nyilvánosan működő részvénytársaság. Viszont gyanús, hogy valamilyen tranzakció lesz hamarosan, mert az ESforce Holding – ami a hatalmas cégcsoportban a Virtus.pro felett áll közvetlen – már nem tartja számon a weboldalán sem a VP-t, pedig korábban szerepelt a vagyonytárgyak között. Korábban a NAVI is a csoport része volt, de a háború kitörése után elszakadtak a cégtől.

A Dexerto a hír miatt megkereste a Valve-et (akik lehet nem is tudtak a változásról), az ESL-t (akik RMR-t szerveznek a VP játékosainak részvételével) és a BLASTot is (akik elég szigorú szabályozásokat hoztak az oroszok ellen tavasszal). A Dexerto cikkjének megjelenéséig azonban egyikük sem kommentálta a fejleményt.

Az év nagyrészében Outsidersként játszó Dota 2 csapat az idei TI last-chance kvalifikációján szerepel legközelebb (október 8-tól), várhatóan már a Virtus.pro név alatt. A CS:GO-csapat az IEM Road to Rio EU RMR-ján (október 4-től) tűnhet fel először így. Korábban olyan pletyka is volt, hogy a Bleed eSports veheti meg a CS:GO-játékosokat – nem tudni, ez bekövetkezik-e vagy sem. Továbbá nem szabad elfelejteni YEKINDAR helyzetét a Liquiddel, mert arra akár pont is kerülhet a közeljövőben.

Borítókép: Virtus.pro
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!