Nagyot estek a Take-Two részvényei a GTA6 szivárgás után

Nagyot estek a Take-Two részvényei a GTA6 szivárgás után

Stabilizálódni látszik az árfolyam.

A hétvégi hatalmas GTA 6 szivárgást követően a Rockstar Games anyavállalatának, a Take-Two Interactive-nak a részvényei a tegnapi piacnyitáskor több, mint 6%-kal zuhantak. A részvények árfolyama később javult, de a Take-Two részvényeinek árfolyama összességében egész évben csökkenő tendenciát mutat, és az elmúlt évben több mint 31%-kal esett.

A GTA 6 kiszivárgását követő nyilatkozatában a Rockstar Games azt mondta, hogy nem számít semmilyen zavarra a folyamatban lévő élő szolgáltatási tevékenységében vagy a jövőbeli projektjeiben. A cég optimizmusa ellenére baj mértékét jól jelzi, hogy az egész játékiparban kiálltak mellettük, és a Jefferies piackutató cég egy nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy a GTA 6 kiszivárgása "PR-katasztrófa", amely potenciálisan késleltetheti a játéot és negatívan befolyásolhatja a Rockstar Games morálját. Azt már tegnap is említettem, hogy az eset remélhetőleg változtat a stúdió hozzáállásán a rajongók felé. Nos, az első lépés megvan, ugyanis megígérték, hogy hamarosan újabb hírekkel szolgálnak majd a Grand Theft Auto sorozat következő része kapcsán.

Az esetet követően a Take-Two-nak is meg kellett nyugtatnia a befektetőit: „A Rockstar Games hálózatára nemrég behatolás történt, melynek következménye képpen egy jogosulatlan harmadik fél illegálisan hozzáfért bizalmas információkhoz, valamint a következő Grand Theft Auto játék korai fejlesztési felvételeihez, majd letöltötte azokat. A Rockstar Games jelenleg elérhető szolgáltatásai nem érintettek. Megtettük a szükséges lépéseket, hogy izoláljuk és kézben tartsuk ezt az incidenst. A játék fejlesztése a terveknek megfelelően halad tovább. Jelen pillanatban a Rockstar Games álláspontja szerint a jelenlegi szolgáltatások nincsenek veszélyben, és hosszútávon semmilyen fejlesztésükre nincsen hatással az incidens" – mondták.

A hacker egyébként más óriások orra alá is borsot tört, és magára vállalta az Uber elleni támadást is. A két cég emiatt szorosani együttműködik az FBI munkatársaival és az Amerikai Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumával. Az Uber tudomása szerint a támadó – aki a Rockstar Games-nél történt incidensért is felelős – egy Lapsus$ nevezetű hacker csoport tagja. Ők felelnek többek között a Brazíliai Egészségügyi Minisztérium ellen 2021-ben elkövetett támadásáért, valamint ők loptak adatokat az olyan hatalmas cégektől is, mint az Nvidia, a Samsung, a Microsoft, a Vodafone, a T-Mobile, az Apple és az Ubisoft. Nem megerősített információk szerint az EA Games elleni legutóbbi támadás mögött is ugyanez a csoport áll.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te rendelkezel valamilyen részvénnyel?

  • 0 %
  • 100 %