Legendás F1 pályán folytatódik a K&H MNEB Sim Liga iRacing idei szezonja

Legendás F1 pályán folytatódik a K&H MNEB Sim Liga iRacing idei szezonja

Az egyik nagy kérdés az, hogy vajon visszatér a mezőnybe Kiss Norbi, míg a másik, hogy vajon Tóth Dávidra fel tudnak-e zárkózni a nagy riválisok?

Egy héttel a szezonnyitót követően folytatódik a K&H MNEB Sim Liga iRacing második szezonja és a mezőny most a Red Bull Ringen mérheti össze tudását. A Red Bull Ringet 1969-ben adták át, majd egészen 1987-ig még Forma 1-es futamokat is rendeztek itt. Nem sokkal rá (1990-ben) teljesen átépítették az aszfaltcsíkot, valamint átkeresztelték A1-Ringre a nevét, ami lehetővé tette, hogy 1997 és 2003 között visszatérjen ide a száguldó cirkusz és bár eltelt egy újabb szünet, 2014-től újra az F1 naptárának szerves részét képezi a pálya.

Az előző hétvégén a címvédő Tóth Dávid dominált, bár voltak bíztató jelek a nagy riválisok részéről, azonban a duplázást nem sikerült megakadályozniuk. Ez a jó kezdet pedig minden ellenfelének felhívást jelent, hogy nem lesz egyszerű dolguk, ha le akarják taszítani a fiatal titánt a trónról.

A hat fordulóból – ezáltal 12 futamból – álló második szezonban minden egyes verseny után pontot gyűjtenek a játékosok. Ahhoz viszont, hogy valaki elindulhasson egy versenyhétvégén, az előző héten be kell kerülnie a legjobb harmincba a prekvalifikáció során. Ezután egy időmérő dönt a rajtsorrendről, majd az első futam végeredményéből az első 10 helyezett sorrendjét megfordítva startolnak az e-piloták a második futamon.

A hétvégi verseny menetrendje:

  • 18:00 – 19:00 Szabadedzés
  • 19:00 – 19:25 Időmér
  • 19:25 – 20:00 1. verseny
  • 20:00 – 20:05 Warm-Up
  • 20:05 – 20:35 2. verseny

A K&H MNEB iRacing második szezonjának összdíjazása 750 ezer forint, melyből az első helyezett 500, a második 150, illetve a harmadik 100 ezer forintot vihet majd haza.

HOL LEHET KÖVETNI A K&H MNEB SIM LIGA IRACING BAJNOKSÁG VERSENYEIT?

A közvetítéseket minden egyes szombati fordulóról élőben lehet követni az esport3tv Twitch oldalán, ahol az egyik elemző mindvégig Bereznay Dániel lesz, akinek a youtube csatornáján szintén követhetitek az eseményeket.

További információkat a versenyről a hivatalos szabályzatban olvashattok, amelyben minden kérdésre választ kaptok.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!