Megráncigálták az alvó FaZe bajszát, hiba volt

Megráncigálták az alvó FaZe bajszát, hiba volt

Ráijesztett a FaZe-re a Complexity, de nem tudták megnyerni a meccset, mert felébredtek az alvó óriások és bedarálták őket.

Tegnap délután elindult az ESL Pro League 16. szezonjának rájátszása, ahol a Liquid nehezen, de le tudta győzni a fnaticot a negyeddöntő eléréséért (Inferno 16:13, Overpass 9:16, Ancient 16:10). A FaZe-re pedig ráijesztett ugyan a Complexity, de ez csak arra volt jó, hogy felébresszék az alvó óriásokat (Overpass 9:16, Inferno 16:14, Nuke 16:8).

Talán mondanunk sem kell, hogy a FaZe játékosai kezdetben nem vették túl komolyan a meccset, miután a második legjobb NA-csapat ellen játszottak egy máltai raktárban, kis túlzással tizenkét ember előtt. De amikor a második pálya közepénél rezegni kezdett a léc, gyorsan fokozatot váltottak, fordítottak, majd kiütéssel nyertek a legjobb pályájukon, Nuke-on – pont úgy, ahogyan a világ legjobb csapatától várnánk.

Persze nem szabad ennyivel leírni a coL teljesítményét sem: hallzerkkel teljesen új szintre lépett a csapat, a rájátszás elérése hatalmas eredmény tőlük, az egyének ígéretesek, mint ahogyan JT taktikái is. Viszont jól látszik, hogy egy kevésbé stresszes környezetben – mindent és még egy kicsit többet beleadva – sem képesek versenyre kelni egy FaZe kaliberű ötössel.

Ami a Liquid–fnatic találkozót illeti, nem volt egy egyszerű mérkőzés. Elég csak EliGE MP9-cel lőtt 4k-jára gondolni Inferno 26. körében, amivel az amerikai csapat megfordította a pályát, ami már félig a fnatic zsebében volt. Overpasson egyértelműbb volt a fnatic fölénye, nicoodoz remek játékának köszönhetően dominálták a második félidőt, ezzel megszerezve az egyenlítést. Ancientön viszont visszanyalt a fagyi, YEKINDAR hazaküldte az európai mixet Máltáról.

A tegnapi eredmények azt jelentik, hogy a FaZe holnap a Cloud9-nal, a Liquid a MOUZzal csaphat össze az elődöntős helyekért az ágrajz egyik oldalán. Ma pedig eldől, hogy a Heroic–NAVI és a FURIA–Outsiders párosok közül kik jutnak a negyeddöntőkbe, ahol a G2, valamint a Vitality várnak rájuk az ágrajz másik felén.

MENETREND, KÖZVETÍTÉS

Az ESL Pro League 16. szezonjának rájátszása keddtől vasárnapig tart az alábbi képen is látható menetrend szerint – az időpontok egyeznek a magyarországi időzónával. A tét 175 ezer dollár a bajnoki címért, valamint még egymillió a FaZe esetében a Grand Slam miatt. Aki pedig meg tudja állítani őket e cél elérésében, az az alapnyereményen túl további 100 ezer dollárral lesz gazdagabb.

Kövessétek velünk torzsiékat és a világ legjobb csapatait élőben, magyar nyelven az Esport1TV Twitch csatornáján vagy az Esport1.hu pontgyűjtő felületén!

Forrás: ESL

Borítókép: ESL
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!