Kétórás technikai szünet törte meg az EPL lendületét

Torzsi és a MOUZ is színre lép ma délután, semmiképp se maradjatok le róla!

Frissítés: Időközben Ulrich Schulze, az ESL egyik vezetője, kommentálta a NAVI–Heroic meccsen történteket. Állítása szerint egy külső támadás történt a játékosok ellen és sikerült olyan lépéseket tenniük, amik ezt elhárítják, tehát az EPL során már nem fog előfordulni többször. Az ezzel kapcsolatos felfedezéseket átadták a Valve-nak is, akik remélhetőleg kijavítják az exploitot az RMR-okra. Fontos részlet ugyanis, hogy LAN-on a Steamen kívül nem férnek hozzá az internethez a játékosok, erre is a fiókjuk azonosítása miatt van szükség – az exploiton keresztül ezt lehet kihasználni, DDoS-szerű jelenséget előidézve.

Az eredeti cikk: Ma délután már a negyeddöntőkkel folytatódik az ESL Pro League 16. szezonjának rájátszása, miután az Outsiders legyőzte a FURIA-t (Ancient 11:16, Vertigo 16:10, Inferno 16:6), valamint a NAVI a Heroicot (Mirage 16:14, Inferno 14:16, Overpass 16:7). Előbbi meccs a nagyon eltérő játékfilozófiák ütközete, míg utóbbi a kétórás technikai szünet miatt marad emlékezetes, hiába volt nagyon szoros és izgalmas az első két pálya.

Egy FURIA–Outsiders mérkőzés mindig izgalmas, ugyanis a brazilok nem csak tökéletes ellentétei stílusukban az orosz-kazah csapatnak, de egyben a legnagyobb ellenlábasaik is. Ezidáig csak egyszer nyertek szériát Jamék arTék ellen, azt is még februárban egy tier 2-3-as online versenyen, az ESL Challengeren – ennél komolyabb környezetben még nem sikerült.

Tegnap is a FURIA tűnt a favoritnak, azonban KSCERATO nem hozta a csoportkörben mutatott emberfeletti formáját, arT sorra követte el a hibákat irányítóként, Jame pedig örömmel használta ki a lehetőséget. Az Outsiders ugyan elbukta a saját pályáját, de utána két domináns CT-oldallal megfordították a meccset Vertigon és Infernon. Ennek köszönhetően pénteken a Vitality ellen játszhatnak az elődöntőért.

A NAVI és a Heroic találkozója hasonlóan izgalmasnak ígérkezett, a vétó miatt reális esélye volt a dánoknak a győzelemre. Ennek megfelelően az első két pályán kiélezett harc folyt a csapatok között, s1mple és cadiaN is kiváló formában voltak. Overpassra érve azonban technikai problémák jelentkeztek s1mple-nél, az ukrán játékos lagolni kezdett, újra kellet játszani a kört.

A hiba pár körrel később ismét jelentkezett, ezúttal b1t és sdy játéka is csúnyán csinált. Húsz perc múlva ugyan folytatódott a mérkőzés, de újabb és újabb leállások törték meg a lendületet: végül több mint két órát állt a mérkőzés, s1mple gépét ki kellett cserélni és Steam-felhasználót kellett váltania három NAVI játékosnak. A meccs este nyolc óra körül indult, hajnali fél kettőkor pedig a NAVI egyoldalú győzelmével és egy mentálisan teljesen kimerült Heroic vereségével ért véget.

MENETREND, KÖZVETÍTÉS

Az ESL Pro League 16. szezonjának rájátszása keddtől vasárnapig tart az alábbi képen is látható menetrend szerint – az időpontok egyeznek a magyarországi időzónával. A tét 175 ezer dollár a bajnoki címért, valamint még egymillió a FaZe esetében a Grand Slam miatt. Aki pedig meg tudja állítani őket e cél elérésében, az az alapnyereményen túl további 100 ezer dollárral lesz gazdagabb.

Kövessétek velünk torzsiékat és a világ legjobb csapatait élőben, magyar nyelven az Esport1TV Twitch csatornáján vagy az Esport1.hu pontgyűjtő felületén!

Forrás: ESL

Borítókép: HLTV/theMAKKU
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!