42 perces FaZe-győzelemmel indult az EPL B csoportja

42 perces FaZe-győzelemmel indult az EPL B csoportja

Gyors meccsek, ingadozó teljesítmények és m0NESY bugos boostja – ez volt az EPL B-csoportjának nyitónapja, röviden.

Az első győzelmek zsebretételéhez egyik csapatnak sem kellett igazán megizzadnia az ESL Pro League tegnap indult B-csoportjában: a FaZe mindössze 8 kört engedett ki a kezéből az FTW ellen; az Outsiders nem játszott 90 kört ezúttal, sőt, még 60 sem kellett a BIGgel szemben, ami csoda; az MIBR sem akadt a G2 torkán, bár m0NESY ezúttal meg sem közelítette a BLASTon látott formát.

A FaZe-től domináns teljesítményt vártunk előzetesen, hiszen ők most az Intel Grand Slamért küzdenek. Ez be is jött a nyitómeccsen, a csapat minden tagja odatette magát a portugálok ellen, így Infernon és Overpasson is 11:4-es első és hibátlan második félidőket hoztak el a gyors 2-0 megszerzéséhez. Az első pályán ráadásul az EPL eddigi leggyorsabb győzelmét aratták, 42 perc 42 másodperccel. Ha nem lenne elég gyalázás a tapasztalatlan csapatnak egy ilyen arányú vereség, akkor ezt a rekordot is eltehetik a vitrinbe mellé.

Az Outsiders és a BIG találkozója az előzetes várakozások szerint szorosnak ígérkezett. Ám Jame és társai néhány elbaltázott kör ellenére is egyértelműen magasabb fokozatban játszottak a németeknél és egészen sima 2-0-ás meccsen nyertek. SyrsoN csak a második pályán, Infernon (11:16) ébredt fel, ott is szigorúan csak egy félidő erejéig, ezzel folytatva a tőle már megszokott középszerű vagy azalatti LAN-teljesítmények sorát. Dust2-n (9:16) tabseN és faveN cipelték a csapatot, már ameddig tudták, az Outsidersen nem tudtak kifogni ezúttal.

A nap végén a G2 és az MIBR találkoztak, ami izgalmas meccsnek ígérkezett az átigazolások miatt. Végül az MIBR nem tudott annyira versenyre kélni NiKoékkal a körök számában (Dust2 5:16, Ancient 10:16), mint szerették volna. Pedig a G2 táborában is voltak az elvártnál gyengébben teljesítők. M0NESYnek voltak szép körei, Ancientön még bugesybe is átváltott egy pillanatra és egy nem teljesen egyértelmű boosttal próbált előnyt szerezni egy lerakófoglaláskor. Ennek ellenére nem a BLASTon látott dominanciát folytatta ezúttal. HooXi sem ragyogott – nem is várta tőle ezt senki –, de jelentősen jobb volt, mint a BLASTon. NiKo, huNter és jks játéka remekül kompenzálta őt. Kíváncsian várjuk, hogy ma egy BIG ellen is replikálni tudják-e ezt vagy sem.

MENETREND, KÖZVETÍTÉS

Az ESL Pro League 16. szezonjának B csoportját az Esport1TV Twitch csatornáján vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén követhetitek az alábbi menetrend szerint:

09.08. - csütörtök
12:30 - Outsiders vs FTW
16:00 - G2 vs BIG
19:30 - FaZe vs MIBR

Borítókép: HLTV/brcho
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!