Hosszabbításos G2 győzelemmel és meglepett FaZe-zel folytatódott az EPL

Hosszabbításos G2 győzelemmel és meglepett FaZe-zel folytatódott az EPL

Három csapat 2-0-val, három másik 0-2-vel folytatja az EPL csoportkörét ma délután.

Az ESL Pro League B csoportjának második játéknapján ismét az Outsiders, a G2 és a FaZe győzedelmeskedtek, ám ezúttal korántsem volt annyira egyszerű mindannyiuk dolga, mint az első napon. A G2 két szoros pályán, hosszabbításokkal tudta megverni a BIG-et. A FaZe pályahátrányból tért vissza az MIBR elleni meccsbe. Egyedül az Outsidersről mondhatjuk el, hogy az eddig látottak alapján nem tudtak fogást találni rajtuk az ellenfelek, miután az FTW-n is simán átgázoltak (Vertigo 16:8, Dust2 16:10) FL1T játékának köszönhetően.

A G2 és a BIG találkozóján előbbi volt a favorit úgy általában véve is, az első játéknapon látottak alapján ez többszörösen igaz volt. A BIG nyitómeccse az Outsiders ellen egy meglepően lapos teljesítmény volt a németektől, ami a győzelemtől ugyan távol állt, de arra mindenképp jó volt, hogy kicsit felrázta őket. A G2 ellen 5:10-es hátrányból hosszabbításra mentették Mirage-t, ott azonban nem tudták tartani a lépést huNterékkel (16:19).

Vertigo még ennél is tragikusabb volt a BIGtől, ott fordított helyzetből bukták el a pályát. 11:4-re vezettek az első félidőben CT-oldalon, 15:8-nál már a kezükben volt a pálya és a széria egyenlítésének lehetősége, de nem tudtak élni vele és a G2 visszajött. A hosszabbításban két T-kört is hoztak tabseNék – erre lett volna szükség a második félidőben. A CT-oldaluk viszont kevés volt, a G2-tól NiKo és HooXi is büntette a próbálkozásaikat, amivel megnyerték a csapatuknak a pályát (19:17) és a meccset is.

A nap végén a FaZe és az MIBR játszottak, nagy meglepetést aligha várt ettől bárki is. A brazilok másképp látták a helyzetet, ennek megfelelően Dust2-n egy remek T-oldallal vezetést szereztek. A CT-oldalon sem szeppentek meg és ellenálltak karrigan támadásainak, ezzel 16:9-re nyerve a pályát. Nuke-ra ennek ellenére nem egy meglepett FaZe érkezett, hanem egy olyan, ami játszik az ételével. A domináns T-oldaluk is jelezte a szándékukat, ettől kezdve már csak idő kérdése volt a befejezés, ami 16:8-nál következett be.

A széria egyenlítése után jöhetett Overpass, ami egy kicsit Ericre, az angolnára emlékeztet: a brazilok vagy most láttak először 50 méteres medencét (Overpass T-oldalt) vagy nem tudom, de egy félidőben minden kört elveszíteni ezen a szinten már-már túlzás. A pálya egyetlen T-körét a FaZe szolgáltatta, miután elveszítették a második félidő pisztolykörét és azt követő hármat is. Végül 16:4-nél lezárták a mérkőzést és elfogyasztották az eléjük dobott eledelt.

A B-csoport állása a 2. nap után

MENETREND, KÖZVETÍTÉS

Az ESL Pro League 16. szezonjának B csoportját az Esport1TV Twitch csatornáján vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén követhetitek az alábbi menetrend szerint:

09.09. - péntek
12:30 - G2 vs FTW
16:00 - BIG vs MIBR
19:30 - FaZe vs Outsiders

Borítókép: HLTV/brcho
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!