Top 10-ben a MOUZ, a Vitality a világ harmadik legjobb csapata?

Top 10-ben a MOUZ, a Vitality a világ harmadik legjobb csapata?

Az EG is visszajutott a legjobb 30 csapat közé, pedig két hónappal ezelőtt még a 217. helyen tengődtek!

Az ESL Pro League 16. szezonjának végeztével a HLTV is frissítette ranglistáját a máltai eredmények fényében. Ez alapján a szeptembert is a FaZe teheti zsebre. A kihívóik között viszont új név emelkedett fel: a Vitality a bajnoki címnek köszönhetően 22 pontra van attól, hogy beérje az év nagyrészében stabil második helyezett NAVIt.

A Liquid döntős szereplése is értékes volt, de a Vitality a jobb csapat kettejük közül. A G2 eredményei – a csoportkörös dominancia, a NAVI elleni győzelem – elegek voltak ahhoz, hogy a top 10 első felébe repítsék az újjáépített csapatot, de ha előrébb akarnak jutni, ugyanez és még több kell tőlük a Road to Rio RMR-on is.

A top 10 alsó felében a Cloud9 és a FURIA tett nagy lépéseket az EPL alatt, míg a csoportkörben búcsúzó Astralis hátrébb szorult most – k0nfig kiesésével ez csak romlani fog várhatóan. A MOUZ az erős csoportkörös szereplés miatt megtarthatta a top 10-es helyét. A NIP kiesett a legjobb 10-esből a gyenge EPL-es teljesítményük utáni cseréjük miatt.

A top 10-en túl az Outsiders (+5), a Complexity (+14), az Eternal Fire (+9) és az EG (+14) fejlődése a leglátványosabb. Utóbbit azért is fontos kiemelni, mert az EG név kerek egy éve nem szerepelt a legjobb 30 csapat között: két hónappal ezelőtt már a 217. helyezésen álltak. A Wings Up nevű kínai csapat pedig létezése óta először lett top 30 csapat, amit az OG elleni ESL Challenger Melbourne győzelemnek köszönhetnek leginkább.

Borítókép: HLTV/theMAKKU
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!