Vitality győzelemmel ért véget a maratoni EPL-finálé

Vitality győzelemmel ért véget a maratoni EPL-finálé

A Vitality győzelme egyben azt is jelenti, hogy beszálltak a Grand Slamért folyó harcokba.

Öt pálya kellett hozzá, de a Vitality nyerte meg a Liquid elleni ESL Pro League döntőt tegnap este Máltán. A 16. szezon utolsó játéknapján mindkét csapatnak voltak jobb és rosszabb pillanatai, a meccs hossza lefárasztotta a játékosokat. Egy Bo5 viszont pontosan annyira szól a csapatok közti nüanszok felfedezéséről, mint a kitartásról. Utóbbiban pedig egyértelműen a Vitality jeleskedett, nem kis részben a rekordot döntő ZywOo egyéni teljesítménye miatt.

A döntő egy egészen egyértelmű Infernoval indult, amit a Liquid 16:7-re húzott be az erős T-oldalnak köszönhetően. Dust2-n azonban visszanyalt a fagyi és a Vitality megismertette az amerikai csapattal ezt az érzést (16:7). Mirage-ra tehát tiszta lappal érkeztek a felek. T-oldalt nyerni nem ebből fogunk megtanulni (mindkét csapat négyet-négyet hozott el rendes játékidőben), de az A-védők legalább kellően bemelegedtek a mérkőzésbe. A pálya végül hosszabbításban dőlt el: nem egyszeres vagy kétszeres, hanem rögtön tripla repeta kellett ahhoz, hogy a Liquid ismét átvegye a széria feletti vezetést (25:21).

Overpassra érve a csapatok közötti különbségek eltűntek, a meccs hossza miatt egyre több lett a hiba és a hezitálás. Az első félidőt éppencsak megnyerte a Liquid, a másodikban pedig úgy tűnt 14:12-nél (oSee-clutch), hogy be is húzzák a szériát 3-1-re. Azonban a Vitality nem hagyta ennyiben és a következő körökben 15:14-re fordítottak – köszönhető ez többek között dupreehnek, aki egy hezitáló NAFot állított meg 1v1-ben. Végül hosszabbítás kellett a pálya eldöntéséhez, amit a Vitality húzott be 19:17-nél.

Jöhetett hát Vertigo, a mindent eldöntő ötödik pálya. Ez izgalmas decidernek ígérkezett, azonban a Liquid szinte eltűnt a szerverről. A Vitality 8:0-ig menetelt, mire az amerikai csapat feltette első körét az eredményjelzőre. A 10:5-ös CT-oldallal remek helyzetbe kerültek a francia–dán együttes tagjai. A Liquid ugyan próbált nyomást gyakorolni, egy ideig zárkóztak is. De ZywOoék egy deagle-kkel összehozott körben megállították YEKINDARékat, majd két körön belül lezárták a meccset 16:11 3-2-re. Ugyan nem lett a széria olyan fotófinis, mint amire Mirage és Overpass után számítottunk, de legalább apEXről készült egy mémgyanús finisfotó (lásd a borítóképünkön vagy alább kinagyítva).

Forrás: ESL

Intel Grand Slam

A Vitality győzelme egyben azt is jelenti, hogy beszálltak a Grand Slamért folyó harcokba. Az már más kérdés, hogy milyen esélyeik vannak erre a 4. szezonban, hiszen a FaZe egyetlen bajnoki címre van az egymillió dollártól. Ha karriganék még idén szeretnék elérni ezt az eredményt, akkor az IEM Rio Majorön nem hibázhatnak úgy, mint Máltán.

Forrás: ESL

Borítókép: ESL
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!