Hatalmas meglepetést okozott a Cloud9, szertefoszlott a Grand Slam álom?

Hatalmas meglepetést okozott a Cloud9, szertefoszlott a Grand Slam álom?

A FaZe játékosai talán a legkönnyebb esélyüket játszották el tegnap este, hogy Grand Slamet nyerjenek.

Ma délután újabb negyeddöntőkkel folytatódik az ESL Pro League 16. szezonjának rájátszása: az Outsiders a Vitality, a NAVI a G2 ellen vonul harcba az elődöntős helyekért. Az ágrajz másik felén viszont már tegnap eldőlt, kik játszhatnak a top 4-ben, miután a Liquid legyőzte a MOUZt (Inferno 16:10, Ancient 16:11) és a Cloud9 meglepte a kriptonitjuknak számító FaZe-t (Inferno 13:16, Ancient 16:8, Mirage 16:11).

Ezzel furcsa helyzetbe került karriganék Grand Slam álma, ugyanis talán a legkönnyebb esélyüket játszották el tegnap este. Idén már csak egy alkalmuk lesz biztosítani a Grand Slamet, méghozzá a Rio Majorön. Ha nem jön össze ott sem, akkor egészen a jövő februári IEM Katowicéig várniuk kell, hogy ismét nekifuthassanak. Ez azért sem lesz egyszerű, mert a többi csapat is szépen fejlődik és nem lehet tudni, hogy milyen új felállások hogyan fognak játszani fél év múlva.

Ami viszont biztos, hogy a Cloud9 jobban játszott náluk tegnap este, kiváltképp Ax1Le, aki afféle győzelmi kondícióvá vált idén – ha neki megy egyénileg, mindenkinek megy csapatszinten. Most is ezt láthattuk, amint az orosz csapat megszorongatta karriganéket Infernon, egy pályán, ahol a FaZe a világ legjobbja. Ezt láthattuk Ancientön is, ami egy rizikós választásnak tűnt a részükről, valamint Mirage-on is, ahol mindenképp erős egyéni teljesítmények kellettek ahhoz, hogy esélyt adjanak maguknak az óriás ellen. Ami biztosan nem segített a FaZe esélyein, hogy már Infernon is kommunikációs problémáik voltak. Elég csak ropz apartmanos campelésére gondolni, miközben B-n ketyeg a bomba és sorra halnak a társai egy lassú Cloud9-retake alatt. Akárhonnan is nézzük, ez a vereség még fájni fog egy darabig.

A nap másik meccsén a Liquid és a MOUZ találkozott. Az amerikai csapat volt a favorit ebben a párosításban, de a torzsi–oSee AWP-csatában előzetesen a magyar játékosnak szavaztak többen bizalmat – részben oSee elképesztően gyenge csoportkörös játéka miatt, részben torzsi képességei miatt. Azonban sem torzsi, sem JDC nem tudta a legjobb játékát hozni, míg egy hamvaiból feltámadó oSee sorra kapcsolta le a MOUZ-t a Liquid többi sztárjának segítségével. Az egyoldalúnak tűnő eredmény ellenére voltak pozitívumok az egerek játékában. Főleg a már Kölnben is dícsért T-oldalukat lehetne kiemelni. Az összképet nézve egy top 8 jó eredmény ebben a mezőnyben, kíváncsian várjuk az RMR-t és remélhetőleg a Majort!

EPL MENETREND, KÖZVETÍTÉS

Az ESL Pro League 16. szezonjának rájátszása keddtől vasárnapig tart az alábbi képen is látható menetrend szerint – az időpontok egyeznek a magyarországi időzónával. Kövessétek velünk a világ legjobb csapatait élőben, magyar nyelven az Esport1TV Twitch csatornáján vagy az Esport1.hu pontgyűjtő felületén!

Forrás: ESL

Borítókép: HLTV/theMAKKU
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!