Torzsi vs kory meccsen dől el, melyik magyar játékos mehet Rioba

Torzsi vs kory meccsen dől el, melyik magyar játékos mehet Rioba

14:30-tól játszik a MOUZ és a Sangal – kövessétek velünk az Esport1TV magyar nyelvű közvetítésén!

Az IEM Road to Rio utolsó napján a két magyar játékos egymásnak fog feszülni, hogy eldöntsék, melyikük vehet rész az IEM Rio Majorön. Torzsiék tegnap kikaptak a Vitalitytől (Inferno 16:13, Mirage 8:16, Vertigo 7:16). Koryék pedig legyőzték és kiejtették az Illuminart (Ancient 16:10, Dust2 16:6), ezért mindkét csapat 2-2-re áll a svájci rendszerben.

A K23 győzelme a Monte ellen azt jelentette, hogy a Buchholz-rendszer összesorsolta a MOUZt és a Sangalt. A magyar szurkolók mindenképp nyernek ma, hiszen lesz egy magyar játékos Rioban. De kevés dolog rosszabb annál, minthogy egy honfitárson át vezet az út az év legnagyobb versenyére, pláne, ha a szerver túloldalán olyasvalaki játszik, aki éveken át a csapattársad volt.

Torzsi és kory lényegében együtt indították be a karrierjeiket: a 2019-es V4 FSF idején csapattársakként küzdöttek meg az MIBR-ral azon a méltán emlékezetes mérkőzésen, ahol pályát csentek a legendás játékosoktól, majd együtt folytatták a Salamanderben és a Budapest Five-ban, mígnem a nemzetközi Counter-Strike ki nem emelte őket a hazai mezőnyből az ott mutatott tehetségük alapján. Ezért nem is meglepő, hogy mindketten sok szerencsét kívántak egymásnak a rangadó előtt, bár profiként tudják, a szerveren nincsenek barátok, csak ellenfelek.

A magyarok sorsán túl persze sok minden történt még Melbourne-ben, Stockholmban és Máltán, az RMR-ok helyszínein. Az ázsiai régióban az IHC mellett a Grayhound is kijutott hajnalban a Majorre, ezzel véget ért az ő versenyük. Az amerikai RMR-on a Complexity, az Imperial és a paiN közül még egy csapat csatlakozik ma a Liquid, az EG, a 9z, a 00Nation és a FURIA mellett a Rioba utazók névsorához. Ez úgy fog kinézni, hogy a paiN és az Imperial egymás ellen játszanak először és a győztes ellen száll be a 6. helyért szóló küzdelembe a coL.

Máltán az európai és CIS csapatok folytatták a küzdelmet az utolsó helyekért. Az A-RMR-on a Bad News Eagles összehozta a csodát a forZe ellen és utazhatnak Rioba, ahogyan a korábban G2-t kiejtő GamerLegion is. A fnatic szintén visszatér a Majorökre, legutoljára 2019-ben láthattuk a fekete-narancs mezt ilyen eseményen. A Spirit és a Cloud9 mai meccsével fog véget érni ez a verseny, itt arról döntenek, hogy melyikük lesz legenda.

A B-RMR-on a Vitality, a Heroic és az OG biztosították tegnap a helyeiket Rioban. AZ OG esetében ez történelmi teljesítmény, ugyanis a szervezet CS:GO-s karrierje során ez lesz az első alkalom, hogy Majorön láthatjuk őket. Az A jelű tornával ellentétben a verseny vége még messze van, a BIG a K23 ellen, a MOUZ a Sangal ellen, az Outsiders a Falcons ellen játszik a továbbjutásért. Ezekkel egyidőben az RMR 3. helyéért szerverre lép még a Vitality, a Heroic és az OG is – a győztes legenda lesz.

A MAGYAR KÖZVETÍTÉS MENETRENDJE

Kövessétek élőben, magyar nyelven az IEM Road to Rio európai RMR-jait az Esport1TV Twitch csatornáján, valamint az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén!

10.08. - vasárnap

11:00 - BIG vs K23
14:30 - MOUZ vs Sangal
18:00 - Outsiders vs Falcons

Borítókép: HLTV/theMAKKU
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!