Hirdetés

Kövesd velünk torzsi és kory Rioba vezető útját!

A MOUZ az OG ellen játszik először, míg a Sangal a hendikeppel induló BIG ellen nyit az európai B RMR-on holnap este.

Esport1 Podcast

Tekintsünk a jövőbe: 2023-as előszezon és LEC legizgalmasabb változtatásai

Három nagy területen történtek változtatások a League of Legends világában. Megérkezett a szerverekre a 2023-as előszezon, változik jövőre az LEC formátuma, valamint megnyitott az átigazolási piac!

Hirdetés

Kedd délelőtt végre kezdetét veszi az IEM Road to Rio, avagy az IEM Rio Major selejtezője. Az eseménysorozat az európai RMR-okkal indul, amelyeket ezúttal párhuzamosan játszanak: a nap első felében az A jelű, a második felében a B jelű kvalit követhetjük figyelemmel. Ezutóbbi azonban valamivel fontosabb nekünk, magyaroknak, hiszen ebben a mezőnyben indul el a Rioba vezető úton torzsi és a MOUZ, valamint kory és a Sangal!

Ez történt eddig

Az európai RMR-okra a mezőny egy része az előző Majorön elért eredményei alapján meghívást kapott, a többiek a nyílt selejtezőkön keresztül jutottak el idáig. A legnagyobb RMR-hoz köthető sztorik azonban nem ekkor, hanem az ezt követő hetekben születtek, miután igazán nagy lemaradó ezúttal nem volt a selejtezőkön. Talán az egyetlen említésre méltó történet, hogy az Astralis csak a negyedik próbálkozáson járt sikerrel, ami azt jelenti, hogy majdnem lemaradtak az RMR-ról. 

Bár a dánok már lehet azt kívánják, hogy bárcsak lemaradtak volna, mert hatalmas hátrányból indulnak így. Ugyanis időközben k0nfig – állítólag egy verekedés közben – eltörte a bokáját és nem tud elutazni Máltára a csapattársaival. Sőt, már azt pletykálják, hogy a csapatból is kirakják a viselkedéséért. Továbbá egyre inkább biztos, hogy device visszatér – persze a Majorön még nem játszhat velük.

Ha már hendikeppről beszélünk: a BIG helyzete is nehéz lesz Máltán, miután az utolsó előtti pillanatban faveN kiesett a kezdőből betegség miatt. Akik pedig még annak is örülnének, ha legalább hendikeppel indulhatnának, azok a Benched Heroes játékosai. Smooyáék ugyanis kénytelenek voltak feladni az RMR-t, miután Aunkere és Calyx vízumkérelmét is megtagadták a hatóságok – a helyüket az Illuminar Gaming veszi át. Szerencsére a többi, hasonló nehézségekkel szembenéző csapatnak sikerült megszereznie a szükséges papírokat mostanra. Ez azt jelenti, hogy a korábbi hírekkel ellentétben a 1WIN, az Aurora és a K23 is a teljes felállásával vághat neki a máltai versenynek.

Formátum

Ami az RMR-ok formátumát illeti, két tizenhat csapatos svájci rendszerű csoportkör lesz Európában. Ebben újdonságra nem kell számítani, tehát Bo1-ekkel indulnak a selejtezők, majd a kiesési és továbbjutási rangadók esetében Bo3-akra váltanak. Mindkét RMR-ról a legjobb nyolc csapat jut tovább: az A-RMR-on az 1-4. legend, az 5-6. challenger, a 7-8. helyezett contender státuszt szerez; a B-RMR-on az 1-3. legend, a 4-7. Challenger, a 8. Contender státusszal jut tovább. A legend státusz továbbra is azt jelenti, hogy a Major első hetét átugorhatják a csapatok, míg a másik két státusz csak az első csoportkör seedelésére való.

Az egyetlen igazán nagy változást a korábbi RMR-okhoz képest a díjazásban kell keresni. Az IEM Rio Majortől kezdve 1,25 millió dollárra nő a Majorök nyereményalapja. Ez azt jelenti, hogy az RMR-os top helyezésekért mostantól nem jár pénz, helyette a Majorön történő szereplés garantáltan 10 ezer dollárról indul. Korábban a 17-24. helyezett nem kapott semmit a Majorön, ezt javította ki a Valve és a szervezők.

Az A-RMR résztvevői

A B-RMR résztvevői

A MAGYAR KÖZVETÍTÉS MENETRENDJE

Az IEM Road to Rio európai RMR-jait az Esport1TV Twitch csatornáján, valamint az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén követhetitek élőben az alábbi menetrend szerint. Az első meccs délelőtt 11:00-kor indul a tervek szerint, az adásunk pedig egészen estig tart, amikor végre a magyarok is színre fognak lépni!

10.04. - kedd

11:00 - Bad News Eagles vs Eternal Fire
12:15 - G2 Esports vs ECSTATIC
13:30 - FaZe vs GamerLegion
14:45 - NIP vs Astralis
16:00 - Vitality vs FANTASY
17:15 - Heroic vs SAW
18:30 - MOUZ vs OG
19:45 - BIG vs Sangal

Borítókép: HLTV
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
Hirdetés
Légy Te az első hozzászóló!
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közvetítések

Hirdetés

Kedves látogató!

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz, kérjük kapcsold ki, hogy problémamentesen böngészhesd a legújabb gaming és e-sport híreket!
Köszönjük!