Kövesd velünk torzsi és kory Rioba vezető útját!

Kövesd velünk torzsi és kory Rioba vezető útját!

A MOUZ az OG ellen játszik először, míg a Sangal a hendikeppel induló BIG ellen nyit az európai B RMR-on holnap este.

Kedd délelőtt végre kezdetét veszi az IEM Road to Rio, avagy az IEM Rio Major selejtezője. Az eseménysorozat az európai RMR-okkal indul, amelyeket ezúttal párhuzamosan játszanak: a nap első felében az A jelű, a második felében a B jelű kvalit követhetjük figyelemmel. Ezutóbbi azonban valamivel fontosabb nekünk, magyaroknak, hiszen ebben a mezőnyben indul el a Rioba vezető úton torzsi és a MOUZ, valamint kory és a Sangal!

Ez történt eddig

Az európai RMR-okra a mezőny egy része az előző Majorön elért eredményei alapján meghívást kapott, a többiek a nyílt selejtezőkön keresztül jutottak el idáig. A legnagyobb RMR-hoz köthető sztorik azonban nem ekkor, hanem az ezt követő hetekben születtek, miután igazán nagy lemaradó ezúttal nem volt a selejtezőkön. Talán az egyetlen említésre méltó történet, hogy az Astralis csak a negyedik próbálkozáson járt sikerrel, ami azt jelenti, hogy majdnem lemaradtak az RMR-ról. 

Bár a dánok már lehet azt kívánják, hogy bárcsak lemaradtak volna, mert hatalmas hátrányból indulnak így. Ugyanis időközben k0nfig – állítólag egy verekedés közben – eltörte a bokáját és nem tud elutazni Máltára a csapattársaival. Sőt, már azt pletykálják, hogy a csapatból is kirakják a viselkedéséért. Továbbá egyre inkább biztos, hogy device visszatér – persze a Majorön még nem játszhat velük.

Ha már hendikeppről beszélünk: a BIG helyzete is nehéz lesz Máltán, miután az utolsó előtti pillanatban faveN kiesett a kezdőből betegség miatt. Akik pedig még annak is örülnének, ha legalább hendikeppel indulhatnának, azok a Benched Heroes játékosai. Smooyáék ugyanis kénytelenek voltak feladni az RMR-t, miután Aunkere és Calyx vízumkérelmét is megtagadták a hatóságok – a helyüket az Illuminar Gaming veszi át. Szerencsére a többi, hasonló nehézségekkel szembenéző csapatnak sikerült megszereznie a szükséges papírokat mostanra. Ez azt jelenti, hogy a korábbi hírekkel ellentétben a 1WIN, az Aurora és a K23 is a teljes felállásával vághat neki a máltai versenynek.

Formátum

Ami az RMR-ok formátumát illeti, két tizenhat csapatos svájci rendszerű csoportkör lesz Európában. Ebben újdonságra nem kell számítani, tehát Bo1-ekkel indulnak a selejtezők, majd a kiesési és továbbjutási rangadók esetében Bo3-akra váltanak. Mindkét RMR-ról a legjobb nyolc csapat jut tovább: az A-RMR-on az 1-4. legend, az 5-6. challenger, a 7-8. helyezett contender státuszt szerez; a B-RMR-on az 1-3. legend, a 4-7. Challenger, a 8. Contender státusszal jut tovább. A legend státusz továbbra is azt jelenti, hogy a Major első hetét átugorhatják a csapatok, míg a másik két státusz csak az első csoportkör seedelésére való.

Az egyetlen igazán nagy változást a korábbi RMR-okhoz képest a díjazásban kell keresni. Az IEM Rio Majortől kezdve 1,25 millió dollárra nő a Majorök nyereményalapja. Ez azt jelenti, hogy az RMR-os top helyezésekért mostantól nem jár pénz, helyette a Majorön történő szereplés garantáltan 10 ezer dollárról indul. Korábban a 17-24. helyezett nem kapott semmit a Majorön, ezt javította ki a Valve és a szervezők.

Az A-RMR résztvevői

A B-RMR résztvevői

A MAGYAR KÖZVETÍTÉS MENETRENDJE

Az IEM Road to Rio európai RMR-jait az Esport1TV Twitch csatornáján, valamint az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén követhetitek élőben az alábbi menetrend szerint. Az első meccs délelőtt 11:00-kor indul a tervek szerint, az adásunk pedig egészen estig tart, amikor végre a magyarok is színre fognak lépni!

10.04. - kedd

11:00 - Bad News Eagles vs Eternal Fire
12:15 - G2 Esports vs ECSTATIC
13:30 - FaZe vs GamerLegion
14:45 - NIP vs Astralis
16:00 - Vitality vs FANTASY
17:15 - Heroic vs SAW
18:30 - MOUZ vs OG
19:45 - BIG vs Sangal

Borítókép: HLTV
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!