LoL: Megbüntette a Riot Games ocelote-ot, a G2 Esports ex-CEO-ját

LoL: Megbüntette a Riot Games ocelote-ot, a G2 Esports ex-CEO-ját

Kifejezetten enyhe büntetést kapott az egykori elnök-vezérigazgató.

2022. szeptember 17-én robbant fel a Twitter, ugyanis ezen a napon posztolta Carlos "ocelote" Rodríguez a videót, amelyen látható a közös bulizása Andrew Tate-tel. A bűncselekményekkel megvádolt celebbel kapcsolatos közös tevékenységet kritizálni kezdték a közösségi médiában, de a G2 egykori CEO-ja inkább még egy lapáttal rátett a tűzre. Innentől nem volt megállás a lejtőn, először kényszerpihenőre küldte a G2 Esports döntéshozóiból álló testület az SK Gaming egykori legendás midesét, majd maga ocelote jelentette be, hogy lemond elnök-vezérigazgatói tisztségéről. A Riot Games büntetése ezek után már csak a jéghegy csúcsa, a szankciókkal kapcsolatos részleteket tegnap osztotta meg a LoL mögött álló cég.

Milyen büntetést kapott ocelote?

November 13-áig az ex-CEO nem tölthet be semmilyen tisztséget Riothoz kapcsolódó szervezetnél, sőt eddig az időpontig rendezvényeken sem szerepelhet mint szervező. Magánemberként elméletileg kilátogathat például a Worldsre, a jelenleg is zajló League of Legends-világbajnokságra. Ezen kívül érzékenyítő képzésen kell részt vennie, sőt még vezetői tréning elvégzésére is kötelezték. Mivel nyolchetes önkéntes kényszerpihenőre vonult Rodríguez, valamint már nem tölt be vezető pozíciót egykori csapatánál, ezért a büntetéseket annyira súlyosnak egyébként nem lehet tekinteni.

Mindenképpen jelzésértékű, hogy megbüntették az ex-profit, ugyanis ezzel azt közölték, hogy semmilyen mértékben nem tolerálják, ha valaki úgy viselkedik, hogy azzal közvetetten vagy közvetlenül a Riot Gamesnek hátrányt okoz.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted ocelote betölt még valaha komolyabb pozíciót LoL/VALORANT-csapatnál?