LoL: Kényszerítette az LEC a G2-t ocelote menesztésére? Megszólalt a Riot!

LoL: Kényszerítette az LEC a G2-t ocelote menesztésére? Megszólalt a Riot!

Meg kellett védenie a Riot Gamesnek a legnagyobb európai LoL-ligát.

Egyelőre úgy tűnik, hogy átmenetileg befejeződött a G2 Esports körüli felhajtás. Carlos "ocelote" Rodriguez lemondott elnök-vezérigazgatói posztjáról, a VALORANT franchise-ból kitették a szervezetet, a játékosok lélekben már készülhetnek a 2022-es Worlds főtáblájának ütközeteire. Vannak azonban olyan hangok, amelyek szeretnék felkavarni az állóvizet. Két vonalon indultak el az elmúlt órákban a pletykák, amelyek érintik Európa legértékesebb klubját.

Ocelote és a G2 eladásra váró részvényei

Esportmaniacosra, az egyik legnagyobb spanyol bennfentesre hivatkoztak azok a szereplők, akik váltig állították, hogy a Riot Games kényszerítette arra a ocelote-ot, hogy adja el a G2-s részvényeit. Ez volt a feltétele annak, hogy az együttes az LEC-ben maradjon. Végül kiderült, hogy ez az egész okfejtés nem valóságos tényeken alapszik, ugyanis maga a Riot szólalt meg az ügyben.

A Riot Games hivatalos álláspontja

Maximilian Peter Schmidt, az EMEA-régió LoL e-sportjának első embere megosztotta a közösségi médiában, hogy az LEC az égvilágon semmit nem kényszerített rá a G2-ra és Carlosra. Ettől függetlenül kivizsgálják az egész ügyet házon belül, mivel lehetséges, hogy bizonyos pontokat megszegett a szervezet az LEC szabálykönyvében.

Egyelőre tehát még mindig nem tudni, hogy ocelote önmagától mondott le, vagy valaki kényszerítette arra, hogy megtegye a szükséges lépéseket. Ami biztos, hogy a G2 játékosainak nem szabad koncentrálnia a klub körüli balhékra. A CS:GO-soknak a ESL Pro League XVI. szezonjában kéne minél jobb teljesítményt nyújtani, a LoL-osknak a Worlds rájátszása lehet a minimálisan kitűzendő cél.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted a G2 Esports LoL-ötöse ugyanebben a felállásban harcol majd az LEC-ben 2023-ban?