LoL: Ők okozhatják az idei Worlds meglepetését

LoL: Ők okozhatják az idei Worlds meglepetését

Jónéhány kiemelkedő teljesítményre számítunk. Kik lesznek, akik meglepnek minket?

24 csapat és több, mint 120 játékos várja a 2022-es League of Legends Worlds rajtját. Ez az év legnagyobb LoL-os eseménye, ezáltal a legintenzívebb harcok várhatóak. Kiemelkedő teljesítményre van mindenkinek szüksége, ha sikereket szeretne elérni. Elsősorban persze a legnagyobb sztároktól várják a rajongók a csodát, de lehet több olyan kevésbé ismert játékos, akik emlékezeteset alkothatnak. Ez egy remek lehetőség számukra, hogy megmutassák magukat a világnak a legnagyobb színpadon is több millió rajongó előtt. Kik lehetnek ilyen titkos fegyverek?

CFO Shunn

A Flying Oyster talán a legrejtélyesebb csapat, amely az idei világbajnokságon indul. A tajvaniak az egyike a négy olyan csapatnak, amely először jutott ki a világeseményre (a Chiefs, az EG és a LOUD mellett). A csapatban pedig egy játékos van, aki szintén idén debütál, ő pedig nem más, mint az ADC, Shunn. A veteránokkal teletűzdelt csapatban ő képviseli majd a fiatalos lendületet. Amellyel egyébként rendelkezett a nyár során, a hazai porondon nyújtott remeklésére pedig most is szüksége lesz. A csoportból nem lesz könnyű továbbjutni, ugyanis a Gen.G és várhatóan az RNG is a kvartett tagja lesz, de kit tudja? Lehet éppen ezért titkos fegyver Shunn.

EG Kaori

Danny kiválásával szüksége volt egy új ADC-re az Evil Geniuses csapatának, akik így leigazolták Kaorit. A török lövésznek nincs sok ideje a beilleszkedésre, gyorsan fel kell vennie a tempót. Azt, hogy ez mennyire nem egyszerű, tavaly láthattuk a Fnatic és Bean esetében. Azonban bíznak benne, hogy magas szinten teljesít majd, és ez nem csak a világbajnokságra, hanem a jövő évi LCS-re is vonatkozik. Mivel Danny távollétének időtartama ismeretlen, Kaori bőven kaphat időt a bizonyításra.

GAM Sty1e

Sty1e 2020-ban debütált, ugyanabban az évben, amikor a VCS-t ideiglenesen korlátozták a nemzetközi versenyeken való részvételben. Emiatt a régió nem vett részt az elmúlt két év nemzetközi küzdelmeiben. Otthon azonban jól teljesített a lövész, amely a nyári szezon rájátszásában a második legjobb KDA-val és percenkénti sebzéssel rendelkezett (5,8 és 674), tehát jócskán kivette a részét a GAM Esports bajnoki címeiből (mert tavasszal is ők nyertek). Csoportellenfeleik a Top Esports és a Rogue lesznek.

T1 Bengi

Kakukktojás érkezik. Ugyanis egy nem aktív idéző listánk következő szereplője. Bengi háromszoros világbajnok játékosként, a T1 legendája, aki most már évek óta edzőként segíti a csapat munkáját. Nagy teher zúdult azonban most rá, ugyanis a szervezet megvált nyár végén a vezetőedző Polttól, így neki kell a trófeáig vezetni a csapatot. Nagy a várakozás a koreaiak részéről, mert szeretnék visszaállítani az együttes régi fényét, amely az elmúlt esztendőkben némileg megkopott. A keret tehetsége elég lehet ehhez, kérdés, Bengi mennyit tud ehhez hozzátenni ilyen rövid idő alatt. Nagy lehetőség előtt áll, olyat hajthat végre, amelyet nem sokan.

LOUD Croc

Nem csak lövészektől várunk extrát, még akkor is, ha ők dominálják a listát. Croc a brazil csapat koreai dzsungelese, aki második szezonját tölti a dél-amerikában, de csak májusban csatlakozott a LOUDhoz. Egy olyan együtteshez, amely tavasszal mindössze hetedik lett, rájátszásba sem jutott. Ezek után akkora lökést adott a csapatnak, hogy megnyerték a nyári szezont.

Fnatic Upset

A német lövész kicsit kilóg a listáról, mert az egyik legjobb nyugati ADC-ről beszélünk. Azonban tavaly családi okok miatt visszalépett a vb előtt, így idén biztosan nagy figyelem hárul rá. A LEC nyári rájátszása alatt remekelt, de végül nem sikerült a csapat számára a döntő, ami talán csalódás a menetelésük után. Most a gyengébbik selejtező-csoportba kerültek, van lehetőség ismét lendületbe kerülni és visszanyerni az önbizalmukat. Reméljük nem lesznek a vb után feldúltak a szurkolók.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted bejut az elődöntőbe olyan csapat, amelyik nem a négy nagy régió egyikéből jön?

  • 29 %
  • 71 %