K&H MNEB Sim Liga iRacing S2: Pokolian hosszú pályán izzadhat a mezőny

A bajnokságban az első és a harmadik helyéért is óriási csata lesz ezen a maratoni hosszúságú pályán.

Továbbra is Simon Tamás vezet meglepetésre a K&H MNEB Sim Liga iRacing a pontversenyében Tóth Dávid előtt, de alig van különbség a két e-pilóta között. Legutóbb a legendás Suzuka virtuális másán mérkőzhettek meg egymással és bár Tóth Dávid megnyerte az első futamot pole pozícióból indulva, a másodikban már pechesebb volt és csak harmadik helyen ért célba. Ez Simonnak kedvezett, hiszen két második helye, ha csak egy picivel is, de több pontot ért ebből a szempontból. Mindenesetre alig több, mint 10 pont választja el a két riválist egymástól, így a két utolsó forduló extrán számít nekik a bajnoki cím szempontjából. Tóth Dávid címet véd vagy Simon Tamás újoncként behúzza az arany érmet? Ez itt a nagy kérdés.

A válasz első felét pedig a nürburgringi Nordschleife kegyetlenül hosszú aszfaltcsíkja adhatja meg. Talán nem mindenki tudja, hogy ez a pálya három részből áll és az eredeti vonalvezetése a Nordschleife a középkori vár, Nürburg körül fut. Van több hírhedt beceneve is, az egyik például a „a zöld pokol”, mivel nagyon nehézzé, változatossá és veszélyessé teszik a rövid egyenesek, gyors kanyarok és hatalmas szintkülönbségek. A hossza 24 kilométer, ami egészen elképesztő, az e-pilótáknak pedig alig áll majd rendelkezésükre néhány kör, hogy kihozzák magukból a legjobbat ezen a virtuális helyszínen. A jóval rövidebb szakasza, a Südschleife azonban sokkal ismertebb autós berkeken belül, hiszen itt több ízben is megrendezték például a Forma 1-ben a Nürburgring nagydíjat. Az 1976-os Német Nagydíjon a világbajnok Niki Lauda majdnem belehalt egy tüzes balesetbe, ezért a versenyt ezt követően Hockenheimbe helyezték át.

Itt kell tehát a szezon egyik, ha nem a legjobb teljesítményét nyújtani a bajnok aspiránsoknak, máskülönben akár, már itt is eldőlhet az, hogy kinek lehet a legnagyobb esélye a záró fordulóban majd az arany érem begyűjtésére.

A hat fordulóból – ezáltal 12 futamból – álló második szezonban minden egyes verseny után pontot gyűjtenek a játékosok. Ahhoz viszont, hogy valaki elindulhasson egy versenyhétvégén, az előző héten be kell kerülnie a legjobb harmincba a prekvalifikáció során. Ezután egy időmérő dönt a rajtsorrendről, majd az első futam végeredményéből az első 10 helyezett sorrendjét megfordítva startolnak az e-piloták a második futamon.

A hétvégi verseny menetrendje:

A K&H MNEB iRacing második szezonjának összdíjazása 750 ezer forint, melyből az első helyezett 500, a második 150, illetve a harmadik 100 ezer forintot vihet majd haza.

HOL LEHET KÖVETNI A K&H MNEB SIM LIGA IRACING BAJNOKSÁG VERSENYEIT?

A közvetítéseket minden egyes szombati fordulóról élőben lehet követni az esport3tv Twitch oldalán, ahol az egyik elemző mindvégig Bereznay Dániel lesz, akinek a youtube csatornáján szintén követhetitek az eseményeket.

További információkat a versenyről a hivatalos szabályzatban olvashattok, amelyben minden kérdésre választ kaptok.

A K&H MNEB kiemelt támogatója a Digitális Jólét Program és az MI Kihívás.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!